Trečią kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavęs 29-erių anykštėnas prieš kelias dienas 10 km sprinte užėmė 43-ią vietą. Tada tiek gulėdamas, tiek stovėdamas V. Strolia prašovė po kartą ir finiše nugalėtojui Johannesui Thingnesui Bo pralaimėjo 2 min. 22,0 sek.

Tačiau sekmadienį sudėtingomis oro sąlygomis vykusiose 12,5 km persekiojimo varžybose V. Strolia jau pirmame šaudymo ruože pro šalį prašovė du kartus, o antrame – net tris ir įpusėjus važyboms buvo tik 54-as.

Šaudydamas stovėdamas V. Strolia pirmuoju bandymu suklydo tik kartą, bet antruoju nepataikė net keturis kartus. Net 10 baudos ratų apsukęs 29-erių lietuvis finišavo 58 vietoje, nugalėtojui pralamėjęs net 9 min. 40,3 sek.

„Nebuvo kažko labai tragiško. Aišku, sąlygos sunkesnės, nei visada, bet nugalėjo šiuo metu stipriausi“, – po finišo paklaustas apie oro sąlygų įtaką varžybų baigčiai sakė V. Strolia.

Visgi sportininkas pripažino, kad šaudyti trukdė ir vėjas, ir šaltis. „Aišku, prisidėjo ir mano savijauta – trūko koncentracijos, nelabai spėjau atsigauti po vakarykščių varžybų, jaučiausi pavargęs. Viskas susidėjo“, – samprotavo sportininkas.

Visgi, dar didesnę dramą išgyveno 10 km sprinte pirmą vietą užėmęs J. T. Bo. Du aukso ir vieną bronzos medalį šiose žiemos olimpinėse žaidynėse jau iškovojęs 28-erių norvegas puikiai startavo ir po pirmojo šaudymo ruožo prieš artimiausią persekiotoją – prancūzą Quentiną Filloną Maillet turėjo 41 sek. pranašumą. Tačiau antrame šaudymo ruože J. T. Bo suklydo du kartus, trečiame – net tris ir praleido į priekį ne tik be klaidų šaudžiusį Prancūzijos sportininką, bet ir dar kelis varžovus.

Finišo tiesiojoje į priekį išsiveržęs Q. F. Maillet finišavo per 39 min. ir 7,5 sek. ir be didesnės konkurencijos užėmė pirmą vietą. 29-erių prancūzas Pekine auksą iškovojo ir 20 km asmeninėse lenktynėse, o iš viso šiose žaidynėse susirinko jau 4 medalius.


Antras finišavo vyresnysis J. T. Bo brolis Tarje Bo. 33-ejų norvegas nuo nugalėtojo atsiliko 28,6 sek. Jam tai buvo trečiasis olimpins medalis šiose žaidynėse. T. Bo mišrioje estafetėje laimėjo auksą, o sprinte - bronzą.

Trečią vietą persekiojimo lenktynėse užėmė rusas Eduardas Latypovas. Beje, po sprinto šis Rusijos olimpinio komiteto komandos atstovas buvo tik 11-as, tačiau vos kartą suklydęs šaudykloje sugebėjo pagerinti savo pozicijas ir nuo pirmos vietos atsiliko 35,3 sek.

Ketvirtas finišo liniją kirto be klaidų šaudęs, bet 51,5 sek. nuo nugalėtojo atsilikęs italas Lukašas Hoferis.

Tuo metu net 7 kartus šaudykloje suklydęs J. T. Bo užėmė penktą vietą. Nuo Q. F. Maillet jis atsiliko 2 min. 13,7 sek.

Vasario 15 d. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse biatlonininkų dar laukia komandinės estafetės (4 po 7,5 km.) lenktynės.

Pirmą kartą šalies biatlono istorijoje olimpinėje estafetėje 4×7,5 km. startous ir Lietuvos rinktinė – Linas Banys, Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas ir V.Strolia.

V.Strolia mano, kad šios lenktynės Lietuvos biatlonininkas bus gera proga atsigriebti už asmenines varžybas.

„Estafetėje norisi geriausiai sustartuoti, ji visą laiką buvo mūsų pagrindinis tikslas. Labai tikiuosi, kad susikaupsime ir parodysime, ką galime“, – teigė anykštėnas, pasiekęs kol kas geriausią lietuvių rezultatą Pekino žaidynėse – 21 vietą asmeninėse lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)