Didžiojo slalomo rungtyje A. Drukarovas pirmajame nusileidime pademonstravo puikų laiką ir sugaišęs trasoje 1 min. 5,78 sek. nuo pirmavusio šveicaro Marco Odermatto atsiliko tik 2,85 sek. bei buvo 20-as.

Dėl prastų oro sąlygų antrojo starto lietuviui teko palaukti šiek tiek ilgiau nei planuota. O sulaukęs savo galimybės A. Drukarovas energingai pasileido nuo kalno ir dalį distancijos įveikė rekordiniu greičiu. Deja, po vieno posūkių, slidei užsikabinus už nelygumo dangoje, lietuvis pakilo į orą ir skaudžiai krito ant nugaros.

Dar keliolika metrų nuslydęs sportininkas kelias minutes gulėjo susiėmęs už kojos, o po to atsistojo ir nuvažiavo žemyn trasos pakraščiu – sėkmingai prasidėjusios varžybos jam buvo pasibaigusios.

Visgi, regis, rimtų sužeidimų 22 metų kalnų slidininkui pavyko išvengti, trasą A.Drukorovas paliko savo jėgomis.

„Čia danga keičiasi nuo agresyvaus sniego į ledą. Užsikabinau – per daug spaudimo daviau slidei po posūkio ir šovė mane į viršų“, – lemtingą akimirką prisiminė sportininkas.

Paklaustas, ar nesusižeidė, A. Drukarovas sakė: „Dar nežinau. Man truputį skauda kelį ir nugara. Bet gal nieko tokio.“

Šioje rungtyje iš viso startavo 89 dalyviai, tačiau po pirmo nusileidimo finišą pasiekė tik 54. Antrojo nusileidimo metu iš trasos išskriejo dar 7 sportininkai, tad galutinėje rikiuotėje liko 47 dalyviai.

Pirmą vietą po dviejų nusileidimų išsaugojo šveicaras M. Odermattas, antras liko slovėnas Zanas Kranjacas, atsilikęs nuo lyderio 0,19 sek. Bronza atiteko prancūzui Mathieu Faivre'ui. Jį nuo M. Odermatto skyrė 1 min. 34 sek.

A.Drukarovui šios olimpinės žaidynės – jau antrosios. Prieš ketverius metus jis debiutavo Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse, kur, būdamas jauniausias Lietuvos delegacijos narys, slalomo rungtyje užėmė 41 vietą, o didžiojo slalomo – 59-ąją.

2016-aisiais sportininkas taip pat dalyvavo Lilehameryje vykusiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse, kur slalomo rungtyje buvo 27-as. Tai – geriausias lietuvių pasirodymas.

Šveicarijoje gyvenantis sportininkas į Kiniją atvyko ryžtingai nusiteikęs. Nieko keisto, pastaruoju metu sportininkas demonstruoja puikią formą – sausį jis laimėjo dvejas Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) kategorijos varžybas Italijoje.

Prieš metus Italijoje vykusiame pasaulio čempionate didžiojo slalomo lenktynėse A. Drukarovas užėmė 23 vietą tarp 100 startavusių sportininkų. Tai – aukščiausia vieta Lietuvos kalnų slidinėjimo istorijoje.

Pekino žaidynėse A. Drukarovas norėtų pagerinti dar 1998 metais Nagano žaidynėse Lino Vaitkaus pasiektą rezultatą – 25 vietą.

„Mano tikslas – patekti į dvidešimtuką didžiajame slalome ir į trisdešimtuką slalome. Jaučiu, kad forma gerėja kiekvieną dieną. Atstovauti Lietuvai man didelė garbė ir džiaugsmas. Vilniuje gimiau ir užaugau, esu lietuvis, todėl noriu pasiekti aukštus rezultatus Lietuvai. Parodyti, kad ir Lietuvos kalnų slidininkai moka greitai slidinėti, nors kalnų ir neturime“, – prieš Pekino žiemos olimpines žaidynes pareiškė A. Drukarovas.

– Ar labai skaudu, kad didžiajame slalome nepavyko baigti antrojo nusileidimo?

– Aš čia atvažiavau kovoti dėl aukštų pozicijų, o ne tik dalyvauti. Bandžiau kažką parodyti. Bet toks sportas.

Pirmame važiavime net su klaidomis pasiekiau gerą rezultatą. Tikrai galiu ir geriau. Bet jau Pasaulio taurės etape Adelbodene matėme, kad esu arti. Šiandien norėjau kažko aukštesnio, geresnio.

– Šį sezoną nė karto nestartavote slalomo varžybose. Ar treniruotėse skyrėte dėmesio šiai rungčiai?

– Treniravausi. Neblogai slalomą važiuoju, bet svarbiausias tikslas buvo šiandien. Ir parodžiau, kad jis pasiekiamas.

Per ketverius metus nuo Pjongčango pasikeitė labai daug. Ir mano tikslas yra aukštos pozicijos pasaulyje.

– Ar kokybinį šuolį lėmė treniruotės su Šveicarijos B rinktine?

– Taip, manau, kad tai svarbiausia. Labai noriu padėkoti Lietuvos nacionalinei slidinėjimo asociacijai ir Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už suteiktą galimybę su jais treniruotis. Nes suderinti tai – žiauriai sunku. Bet jiems pavyko.

– Su čempionu tapusiu Marco Odermattu tikriausiai dažnai teko susidurti nuo jaunų dienų?

– Mes vienas kitą pažįstame. Aišku, treniruojamės su kitomis komandomis, bet teko ir su juo porą kartų treniruotis. Jis yra pasaulio elite. Man iki jo dar labai daug dirbti. Galima jį pavadinti net fenomenu. Tokių yra labai mažai.

– Kokios svarbios varžybos šį sezoną dar laukia po olimpinių žaidynių?

– Norėčiau dar labiau pagerinti savo reitingą. Startuosiu Pasaulio taurės etape Slovėnijoje, kur vėl rizikuosiu, kad patekčiau į pirmą 30-tuką.

– Ar būtent dėl to, kad siekiate aukštų rezultatų, šį sezoną dažniau nepavyksta baigti varžybų?

– Negaliu sakyti, kad bandau padaryti kažką, ko nemoku. Bet norint tai padaryti tokiame lygyje, reikia labai rizikuoti. Važiuoti visu 100 procentų. Mes nebeieškome tik finišo, mes ieškome aukštų rezultatų.

Vasario 16 d. Lietuvos kalnų slidininko Pekine dar laukia startas slalomo varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)