Lietuviai liko 23-i, o teisę pademonstruoti laisvąjį šokį įgijo pirmosios 20 porų.

Pernai fiksuotas ankstesnis poros rekordas buvo 53,15 balo.

Pekine privalomąjį šokį lietuviai atliko pagal pop muzikos atlikėjos Rihannos hitus „Russian Roulette“ ir „Hard“.

Beje, šeštadienį D. Kizala paminėjo ne tik olimpinį debiutą, bet ir 24-ą gimtadienį.

Primename, kad olimpinis kelialapis kauniečių porai nukrito kaip iš dangaus. 19-metė ir penkeriais metais vyresnis jos partneris pakeitė vietą žaidynėse pelniusius Allison Reed ir Saulių Ambrulevičių.

Praėjusių metų pasaulio čempionate 15-ą vietą užėmęs duetas negalėjo keliauti į Pekiną prezidentui Gitanui Nausėdai atsisakius išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę amerikietei A. Reed.

P. Ramanauskaitė ir D. Kizala panašiais pasiekimais pasigirti negali – italo Maurizio Margaglio treniruojami čiuožėjai kartu apskritai dar nebuvo varžęsi su suaugusiųjų elitu.

D. Kizala dar poroje su Guoste Damulevičiūte 2018 metais Europos čempionate liko 24-as. P. Ramanauskaitė po metų žemyno pirmenybėse bandė jėgas moterų varžybose ir užėmė 32-ą vietą.


Šokių ant ledo medaliai bus išdalinti pirmadienį. Po privalomojo šokio pirmauja pasaulio rekordą (90,83) pasiekę 2018 metų Pjongčango olimpiniai vicečempionai iš Prancūzijos Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas.

Antroje vietoje – Rusijos olimpinio komiteto (ROC) atstovai Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas (88,85), treti – amerikiečiai Madison Hubbell ir Zachary Donohue.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)