Iš Pakruojo kilusi sportininkė penktadienį tarp 89 startavusių konkurenčių užėmė 63-ią poziciją ir nepateko į persekiojimo lenktynių starto protokolą, sudarytą iš 60 sprinte geriausiai pasirodžiusių atlečių.

G. Leščinskaitė šaudė taikliai, tačiau lėtai (69-as rezultatas), o pagal tempą ant slidžių liko tarp autsaiderių (75-as rezultatas).

Po antrojo ugnies ruožo vienintelė Lietuvos biatlonininkė Pekine dar rikiavosi ant 55-os pakopos, bet pakeliui į finišą barstė pozicijas ties kiekvienu kontroliniu punktu.

Galiausiai nugalėtojai Marte Olsbu Roiseland iš Norvegijos lietuvė pralaimėjo 2 min. 37,8 sek.

Primename, kad pirmadienį 15 km individualiose lenktynėse G. Leščinskaitė užėmė 61-ą vietą (4 netaiklūs šūviai).

Visas varžoves penktadienį pranokusi M. Olsbu Roiseland prieš ketverius metus Pjongčange pelnytą sidabrą iškeitė į auksą. 31-erių norvegė, kuri yra šio sezono pasaulio taurės varžybų lyderė, Pekine užsikabino antrą tauriausios spalvos medalį – prieš tai ji su tautiečiais triumfavo mišrioje estafetėje 4x6 km. Be to, M. Olsbu Roiseland pasidabino bronza individualiose lenktynėse.

Sprinte ji savo konkurentėms nepaliko jokių vilčių: ne tik „švariai“ darbavosi šaudykloje, bet ir buvo pati greičiausia ant slidžių.

Atsilikusi 30,9 sek. sidabrą nusičiupo Elvira Oberg – jaunesnė iš dviejų seserų Pekino žaidynėse. 22-ejų švedė pelnė pirmą reikšmingą apdovanojimą suaugusiųjų varžybose. Tuo metu tituluotą jos sesę Hanną Oberg nuskandino trys klaidos šaudykloje – Pjongčango olimpinei čempionei ir prizininkei teko tenkintis 19-a vieta.

Trečią vietą užėmė Italijos biatlono karalienė Dorothea Wierer (+37,2). Visos prizininkės išvengė baudos ratų.

Oro sąlygos penktadienį olimpinėje trasoje buvo palankesnės nei ankstesnėmis dienomis, todėl iš viso ugnies ruožuose nė sykio nesuklydo 13 sportininkių – G. Leščinskaitė finiše tarp jų liko paskutinė.

Moterų 10 km persekiojimo lenktynės Džangdziakou trasoje vyks sekmadienį.

Diena anksčiau 10 km sprinto varžybose startuos vyrai, tarp jų – ir keturi lietuviai: Vytautas Strolia, Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis ir Linas Banys.

Žiemos olimpinės žaidynės Pekine vyks iki vasario 20 dienos. Jose dalyvauja beveik 3 tūkst. sportininkų iš 91 šalies, kurie išsidalins 109 apdovanojimų komplektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)