Paskutinėse dvejose olimpinėse žaidynėse sidabru tenkinęsis A. Hirano pagaliau iškovojo išsvajotą auksą, surinkęs 96 balus. Sidabrą laimėjo australas Scotty Jamesas (92,50), bronzą – šveicaras Janas Scherreris (87,25).


Įspūdinga Sh. White'o karjera baigėsi ne tokiu skambiu akcentu, kokio tikėjosi pats amerikietis. Savo penktose ir paskutinėse olimpinėse žaidynėse jis liko ketvirtas.

„Visi klausia, kas taps mano įpėdiniu, manau, kad jūs jį jau matėte, – su ašaromis akyse BBC kalbėjo Sh. White'as. – Didžiuojuosi tais vaikinais, taip pat merginomis. Matau fantastišką progresą nuo to, kaip viskas prasidėjo ir kaip yra dabar. Ta nuostabu. Ayumu ir Scotty visą laiką lipo man ant kulnų ir pagaliau aplenkė.“


Su atsisveikinimu Pekine baigėsi ištisa Sh. White'o era, kur amerikietis dominavo snieglenčių pusvamzdžio rungtyje.

„Flying Tomato“ pravarde šaukiamas sportininkas olimpinėse žaidynėse debiutavo 2006 metais, Turine. 2018 metais Pjongčange jis tapo pirmuoju snieglentininku, triumfavusiu žaidynėse tris kartus.

„Man ne liūdna, aš esu laimingas. Koks gyvenimas, kokia karjera ir koks palikimas! Esu dėkingas snieglenčių sportui. Tai – visas mano gyvenimas“, – kalbėjo Sh. White'as.


Japonas A. Hirano džiaugėsi savo pasirodymu ir galutiniu rezultatu: „Kol kas dar nesuvokiu, ką padariau, tačiau viena iš mano vaikystės svajonių pagaliau išsipildė. Turėjau daug gerbėjų, kurie mane palaikė ir motyvavo.“

Įdomu, kad prieš 6 mėnesius A. Hirano dalyvavo Tokijo vasaros olimpinėse žaidynėse, kur startavo riedlenčių varžybose.


A. Hirano tapo pirmuoju Azijos atletu, laimėjusiu auksą snieglenčių sporte. 23-ejų japonas taip pat tapo pirmuoju vyru sportininku, laimėjusiu medalius trejose skirtingose žiemos olimpinėse žaidynėse prieš 24-ąjį gimtadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją