Apie Norvegijos žurnalistų boikotą pranešė RSA vadovė Jelena Vjalbė, kuri tvirtino, jog atsisakys bendrauti su bet kuriuo leidiniu iš šios šalies.

Tokią Rusijos atstovų reakciją lėmė norvegų žaidynių transliuotojo NRK žurnalisto Jano Petterio Saltvedto straipsnis. Jame norvegas abejojo, ar vyrų skiatlono rungties nugalėtojas A. Bolšunovas bei kiti ROK atletai turėtų varžytis žaidynėse.

Norvegas prisiminė Rusijos valstybės remiamą dopingo programą 2014 metų Sočio žaidynių metu, kuris, anot norvego, baigėsi „gana nesuprantamu nuosprendžiu“.

WADA Rusijai skyrė sankcijas dėl manipuliavimo Maskvos laboratorijos duomenimis, tad Rusijos atletai dabar varžosi kaip ROK atstovai.

J. Vjalbė paragino NRK viešai atsiprašyti, teigdama, jog tokia publikacija „pažeidė visus įmanomus įstatymus“.

„Paskelbiau boikotą Norvegijos žiniasklaidai. Po sprinto jie (NRK) priėjo prie manęs, aš jiems viską pasakiau. Aš daugiau nebendrausiu (su jais)“, – „Sport Ekspress“ kalbėjo RSA vadovė.

Jelena Vjalbė

Nėra šventieji ir norvegai: 2018 metais Pjongčango žaidynes praleido Therese Johaug, kuri buvo nubausta už teigiamą dopingo testą. Ji Pekine nugalėjo moterų skiatlono rungtyje.

„Nei aš, nei mūsų sportininkai niekada nepriminėme jų sportininkų diskvalifikacijų, kurių buvo daug“, – pridūrė J. Vjalbė.

„Tegul jie viešai atsiprašo. Kai kurie puspročiai nusprendė sužibėti ir šioje vietoje patys maskuoja savo nesėkmes. Negaliu nusiraminti“, – kalbėjo RSA vadovė.

Komentuodamas paskelbtą boikotą, J. P. Saltvedtas tvirtino nenorėjęs kritikuoti ROK slidininkų ir J. Vjalbės veiksmus pavadino „grynu teatru“.

„Tai ataka prieš bailią sistemą, kuri nesugebėjo pasiekti reikalingų sprendimų po Sočio žaidynių dopingo skandalo“, – Švedijos laikraščiui „Dagbladet“ teigė J. P. Saltvedtas.

„Kadangi ji boikotuoja prieš visą Norvegijos žiniasklaidą, tai kai ką pasako apie jos pasaulėžiūrą“, – kalbėjo norvegas.

Primename, jog sekmadienį ROK atstovai iškovojo pirmuosius medalius Pekino žiemos žaidynėse – vyrų 30 kilometrų skiatlono rungtyje triumfavo ir auksą bei sidabrą nuskynė Aleksandras Bolšunovas su Denisu Spicovu.

Tačiau po auksinio finišo vykusioje spaudos konferencijoje karjeros pergalę pasiekusiam A. Bolšunovui, visus oponentus palikusiam už nugaros daugiau nei 1 minute ir 10 sekundžių, teko atsakyti ir į ne patį maloniausią klausimą.

Amerikiečių žurnalistas Nathanielis Herzas čempiono pasiteiravo, ar, žinant su dopingu susijusią Rusijos komandos istoriją, jo pasirodymas buvo švarus.

„Užduoti tokius klausimus yra neteisinga. Toks rezultatas nenukrenta iš dangaus, už jo stovi ne vieni treniruočių metai. Jeigu jūs norite pažiūrėti, kaip mes treniruojamės, tai atvykite ir stebėkite.

Treniruotės tikrai sunkios. O po to, kai patys tai išvysite, tokie jūsų klausimai patys atkris“, – piktinosi 2020 ir 2021-ųjų pasaulio čempionas.

Aleksandras Bolšunovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)