33-ejų norvegė olimpine čempione tapo ketvirtą kartą ir pasiekė antrą pergalę Pekino žaidynėse – praėjusį šeštadienį ji buvo nepralenkiama 15 km skiatlono rungtyje.

Ketvirtadienį nuotolį ji įveikė per 28 min. 6,3 sek.

Nugalėtojai pralaimėjusi 31,5 sek., trečią vietą užėmė dar viena Suomijos slidininkė Krista Parmakoski.

Beje, pavienio starto lenktynėse anksčiau už pagrindines konkurentes startavusi suomė kirtusi finišo liniją buvo tokia išsekusi, jog ilgai nepajėgė atsistoti – slides jai atsegė įkandin distanciją užbaigusi komandos draugė K. Niskanen.

Tai nebuvo paskutinė drama šiose varžybose. Ketvirta liko Rusijos olimpinio komiteto (ROC) atstovė Natalija Nepriajeva, kuriai iki bronzos medalio pritrūko tik 0,1 sek. – išvydusi rezultatus švieslentėje, rusė nesulaikė ašarų.

Natalija Nepriajeva

Finišą pasiekė ir abi jaunosios Lietuvos slidininkės, startavusios paskutinėje autsaiderių grupėje.

17-metė Eglė Savickaitė užėmė 89-ą poziciją (+10:20,2), o metais jaunesnė Ieva Dainytė, kurios reitingas buvo žemiausias tarp 98 rungties dalyvių, liko 91-a (+11:01,1).

„Trasa labai sunki, daug kalnų, kurie labai ilgi ir po jų labai sunku atsigauti, nes nuokalnės nėra tokios ilgos kaip įkalnės. Labai daug jėgų reikėjo. Tik šįkart jau mažiau jautėsi aukštikalnių įtaka, jau apsipratau, praėjo aklimatizacija. Tokioje sunkioje trasoje teko lenktyniauti gal tik pernai pasaulio jaunimo čempionate Suomijoje, Vuokatyje. Ten kalnai daug statesni nei čia“, – po finišo ltok.lt sakė trenerio Algio Drusio auklėtinė iš Anykščių E. Savickaitė.

Eglė Savickaitė

Jai pritarė Svetlanos ir Stasio Dervinių Daugailiuose (Utenos r.) treniruojama I. Dainytė: „Trasa labai sunki. Daug įkalnių, o nusileidimai labai trumpi. Norėjosi pasirodyti geriau. Labai savęs nenuvertinu, bet tokia vieta nėra labai gera. Belieka pasidžiaugti, kad įveikiau tuos 10 km.“

Abiem Lietuvos slidininkėms tai buvo vos antros aukščiausio lygio suaugusiųjų varžybos – pernai jos startavo pasaulio čempionate Vokietijoje.

Vasario 16 d. Pekine jos dar lenktyniaus komandų sprinte. Pirma šiose varžybose startuos E. Savickaitė, ją trasoje pakeis I. Dainytė. Iki to laiko sportininkės planuoja kasdien lengvai pasitreniruoti, rytais pabėgioti krosą.

Ieva Dainytė

Po olimpinių žaidynių slidininkės keliaus į vasario 22-27 d. Norvegijoje vyksiantį pasaulio jaunimo čempionatą. O kovo mėnesį E. Savickaitė sugrįš į sunkiausią trasą – Vuokatyje startuos Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Primename, kad abi lietuvės olimpinėse žaidynėse debiutavo antradienį vykusiose 1,5 km sprinto varžybose, kurių galutinėje įskaitoje E. Savickaitė užėmė 82-ą, o I. Dainytė – 87-ą vietas.

Penktadienį Džangdziakou trasoje prie 15 km slidinėjimo klasikiniu stiliumi rungties starto linijos stos vyrai, tarp jų – ir lietuvis Tautvydas Strolia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)