Eltonas Johnas gali juo didžiuotis. Pagal šio legendinio dainininko muziką čiuožęs N. Chenas pakerėjo savo pasirodymu. Beveik pusė užpildytos arenos Pekine ir milijonai žiūrovų prie ekranų išvydo amerikiečio triumfą.

N. Chenas daugiau nei 20 balų aplenkė artimiausią konkurentą. Iš viso jis surinko 332,60 balus.

Sidabro medalį sensacingai iškovojo aštuoniolikmetis japonas Yuma Kagiyama (310,05 balo), kurio treneris, išvydęs rezultatus, nesulaikė ašarų. Bronza atiteko kitam japonui Shomai Uno (293,00 balo).

Unikali laisvoji programa

N. Cheno laisvoji keturių minučių programa – netradicinė. Dažniausiai olimpinėse čiuožėjų programose skamba klasikinė muzika, ledo meistrai mėgsta rinktis iš vokalinės instrumentinės muzikos žanro, o štai amerikiečio sprendimas buvo kitoks. Jo programoje – E. Johno kūrinys „Rocketman“.

Įsimintiniausia N. Cheno programos dalis buvo net ne šuoliai, o hiphopo šokio judesiais atliktas žingsnių takelis. Užsivedęs amerikietis tiesiog skraidė ledu, ir praėjusių olimpinių žaidynių košmaras liko praeityje.

Pjongčange jo pasirodymų istorija irgi buvo neeilinė – po trumposios programos užėmė vos 17-ą vietą, o tada lyg pokeryje sustūmė žetonus į priekį ir nusprendė šokiruoti visus keturgubų šuolių gausa. Per laisvąją programą čempionas nepriekaištingai atliko šešis ir buvo įvertintas pirmąja vieta. Tik medaliui to nepakako – praėjusiose olimpinėse žaidynėse N. Chenas liko penktas.

Bet skola išpirkta – Jeilio universitete studijuojantis čiuožėjas bučiuoja aukso medalį.

N. Chenas jau trejus metus dominuoja ant ledo, jam priklauso visų trijų paskutinių pasaulio čempionatų nugalėtojo vardas.

Unikalaus ledo čiuožėjo muzikinis pasirinkimas simbolizuoja ir jo požiūrį į varžybas. Užuot stengęsis prisitaikyti prie tradicinių skambesių, jis pasikliauja šiuolaikiniu stiliumi.

Ledo genijus liko be medalio

Per žingsnį nuo medalio liko dukart olimpinis čempionas Yuzuru Hanyu. Jis pirmasis olimpinių žaidynių istorijoje bandė atlikti keturgubą akselį – sudėtingiausią šuolį daliajame čiuožime. Žiūrovai laukė užgniaužę kvapą, bet ledo genijus savo svajonės neišpildė – krito ant ledo.

Tiesa, Y. Hanyu net ir per treniruotes Pekine nė karto sėkmingai neatliko šio sudėtingo šuolio. Kita vertus, ledo artistui jau 27-eri, ir daugelis ekspertų stebisi jo galimybių ribomis bei pripažįsta, kad japonas stumia dailųjį čiuožimą į aukštesnį lygį.

Bet šįkart trečio olimpinio titulo iš eilės siekęs publikos favoritas surinko 283,21 balo ir tenkinosi ketvirta vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)