Tokią informaciją remdamasis savais šaltiniais skelbia insidethegames.biz. Pranešama, kad apdovanojimų ceremoniją užlaikęs teisinis ginčas kilo dėl jaunosios olimpinės čempionės dopingo testo, atlikto dar prieš Pekino žaidynes, vertinimo.

Teigiama, kad situaciją komplikuoja K. Valijevos amžius – pagal Pasaulinį antidopingo kodeksą, 16-os nesulaukusių sportininkų negalima oficialiai įvardinti kaltais dėl antidopingo taisyklių pažeidimo.

Jeigu K. Valijeva susilauktų sankcijų, jos veikiausiai būtų švelnesnės nei vyresnių atletų atveju, didesnė dalis atsakomybės būtų perkelta čiuožėjos aplinkai.

Insidethegames.biz nedetalizuoja, kokiu būtent pažeidimu įtariama čiuožėja.

Anot „Sport Express“, K. Valijevos pateiktame mėginyje aptikta draudžiamo preparato, kuris esą skirtas širdies darbui gerinti, bet neturi įtakos sportiniams rezultatams.

Tuo metu sports.ru praneša, jog čiuožėjos organizme rasta trimetazidino – anginos gydymui naudojamo preparato, kurį vartoti sportininkams draudžiama net ir ne varžybų metu – pėdsakų. Remiantis publikacija, įtarimų sukėlęs mėginys esą buvo paimtas dar praėjusį gruodį.

Netrukus „Sport Express“ paviešino neoficialią informaciją, jog K. Valijevai nebus leista Pekine dalyvauti individualioje rungtyje, o komandų varžybose pelnytas auksas taip veikiausiai ir nepasieks ROC atstovų.


Jei rusai išties bus diskvalifikuoti, olimpiniais čempionais taps antri likę amerikiečiai, sidabras pereis japonams, o bronza – Kanados čiuožėjams.

Rusai į nugriaudėjusias naujienas reaguoja jautriai.

„Mėšlas, visiška nesąmonė! Atsisakau tuo patikėti“, – karščiavosi dailiojo čiuožimo veteranė, 1988-ųjų Kalgario šokių ant ledo olimpinė čempionė Natalija Bestemianova.

„Net nežinau, ką pasakyti. Dopingas ir Valijeva – kažkokia nesąmonė“, – antrino 2002 metų Solt Leik Sičio olimpinis vicečempionas Ilja Averbuchas.

Kitokią poziciją užėmė triskart olimpinė čempionė, dabartinė Rusijos Dūmos deputatė Irina Rodnina.

„Skaudu, jei tai tiesa. Ką ji sau galvojo? Tai būtų dūris į nugarą šaliai ir visiems atletams. Jeigu kalbos apie dopingą pasitvirtins, nebekalbėkime apie tai, kokia puiki sportininkė yra Kamila.

Taip susiklosčius aplinkybėms ji būtų Rusijos įstatymų pažeidėja. Dopingas – kriminalinis nusikaltimas, už kurį numatytas net ir laisvės atėmimas, kaip ir kitose šalyse. Tik niekas dar nebuvo nuteistas pagal šį straipsnį“, – kalbėjo 72-ejų buvusi čiuožėja.


Primename, kad K. Valijeva padėjo Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandai pelnyti auksą, pirmoji tarp moterų olimpinėse žaidynėse atlikusi keturgubus šuolius.

Paauglės laisvasis šokis buvo įvertintas 178,92 balo, artimiausias konkurentes ji aplenkė triuškinančia 30 balų persvara. Panašiai įtikinamai K. Valijeva dominavo ir trumpojoje programoje.

Moterų individualios dailiojo čiuožimo varžybos Pekine vyks po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)