Dailiojo čiuožimo komandinių varžybų apdovanojimo ceremonija Pekino olimpinėse žaidynėse atidedama dėl iškilusių teisinių problemų, praneša Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Auksą šiose varžybose dar pirmadienį laimėjo Rusijos olimpinis komiteto, sidabrą – JAV, o bronzą – Japonijos čiuožėjai.

Iš karto po rezultatų paskelbimo, arenoje nugalėtojams buvo simboliškai įteiktas olimpinis talismanas – panda Bing Dwen Dwen. Antradienį vakare Pekine turėjusi įvykti tradicinė apdovanojimų ceremonija buvo atidėta.

IOC atstovas Markas Adamsas negalėjo pasakyti, dėl kokios priežasties ji buvo atidėta. „Negaliu pateikti detalių, nes jų nežinau“, – BBC sakė jis.

Trečiadienį Rusijos žiniasklaida atskleidė, kodėl neįvyko apdovanojimų ceremonija.

Remiantis „Inside the Games“ teigiama, kad komandų varžybų rezultatai gali būti peržiūrėti dėl vieno rusų čiuožėjo dopingo testo. Šaltinio duomenimis, problema iškilo dėl testo, sportininko atlikto prieš olimpines žaidynes.

Kartu su šia žinia socialiniuose tinkluose keliauja ir šypseną keliantis epizodas iš BBC žurnalistės pokalbio su ROC atstovais po pergalės.

BBC žurnalistė angliškai paklausė Anastasijos Mišinos, kuri poroje su Aleksandru Galiamovu griuvo per pasirodymą, kaip ji jautėsi po minėto epizodo, kuris pasirodė gana skaudus ir šiurpus.

Pamačiusi mikrofoną prieš save A. Mišina sutriko ir nuoširdžiai savo gimtąja kalba atsakė: „Velnias, aš nieko nesuprantu“.

Tai sukėlė jos ir visos šalia stovėjusių rinktinės narių juoką.

Į pagalbą jai suskubo vienas iš tautiečių, paaiškinęs klausimą. Į tai A. Mišina angliškai atsakė: „Viskas atsitiko per paskutines penkias sekundes, pačioje pabaigoje ir nebuvo taip blogai. Viskas tvarkoje, mes nesusižeidėme“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)