Trasos viduryje suklydusi Lietuvos sportininkė atsidūrė tarp 30-ties kalnų slidininkių iš 88 startavusiųjų, kurioms nepavyko įveikti pirmojo slalomo nusileidimo. Tarp jų – ir ryškiausiai pastarųjų metų pasaulio kalnų slidinėjimo žvaigždei amerikietei Michaelai Shiffrin, ir dar ne vienai žinomai atletei.

„Neįsivaizduoju, kas M. Shiffrin galvoje turi dėtis. Ji per pastaruosius penkerius metus baigė visas lenktynes. O čia ji nebaigė ir slalomo, ir didžiojo slalomo, nors visi iš jos tikėjosi labai daug“, – kraipė galvą G. Šinkūnaitė.

Kalbėdama apie savo pasirodymą, anykštėnė sakė: „Padariau klaidą, po kurios teko pasitraukti iš trasos – apžergiau lazdą. Nieko jau nepakeisi. Galėjau tikrai geriau pasirodyti. Tai pirmos mano olimpinės žaidynės, jautėsi jaudulys. Dabar reikia susikaupti kitiems startams.“

Gabija Šinkūnaitė Pekino olimpinių žaidynių slalomo rungtyje

Jos nuomone, būtent jaudulys daugiausia ir lėmė nesėkmingą olimpinį debiutą: „Trasa buvo tikrai gera. Tikrai ne dėl jos būklės nefinišavau. Bandžiau atsargiau važiuoti. Tik nesitikėjau, kad trasa bus sunkesnė, nei atrodė peržiūroje. Negalėjau suimti savęs ir čiuožti taip, kaip galiu geriausiai.

Galbūt reikėtų galvoti, kad tai tik eilinis startas, susikaupti, kad tai yra paprastos varžybos, nesinervinti. Tas jaudulys buvo pagrindinė priežastis, kodėl man nepasisekė. Tai kitoms olimpinėms žaidynėms bandyčiau tą jaudulį nuimti. Nežinau, kaip tai reikėtų padaryti, nes spaudimas jaučiasi iš visų pusių. Juk olimpinės žaidynės vyksta kartą per ketverius metus.“

Bet G. Šinkūnaitė neabejoja, kad ši nesėkmė jos ūpo tikrai nenumuš: „Dabar tikrai neparodžiau visko, ką galiu. Dabar reikia kauptis, ruoštis, toliau sportuoti ir žiūrėti tik į ateitį.“

Šį sezoną jos dar laukia kovo mėnesį Vuokatyje (Suomija) vyksiantis Europos jaunimo olimpinis festivalis. Po jo dar bus startai kitose tarptautinėse varžybose.

„Taip jau nutiko. Mes padarėme viską, ką galėjome rengdamiesi olimpinės žaidynėms. Svarbiausia – suprasti, kad tai tik ilga jos kelio pradžia, pirmosios olimpinės žaidynės iš trejų ar net ketverių. Ji yra viena jauniausių dalyvių čia, o juk tai didžiausia pasaulio arena. Aš didžiuojuosi, kad ji čia pateko. Žinoma, mes turime tikėtis geriau. Bet šis sportas yra nenuspėjamas. Tuo įsitikinome šiandien matydami, kaip trasos neįveikė geriausios“, – LTOK.lt sakė G. Šinkūnaitę Baltijos slidinėjimo komandoje treniruojantis latvis Dinaras Doršas.

Kalbėdams apie ateities planus, teneris sakė: „Olimpinės žaidynės buvo pagrindinės varžybos, kurioms ruošėmės. Dabar reikia šiek tiek atsikvėpti, stabtelėti, leisti nurimti emocijoms, o tada pratęsime sunkų darbą.“

Jančingo kalnų slidinėjimo trasoje Pekino žaidynėse startuos dar vienas Lietuvos kalnų slidininkas – Andrejus Drukarovas. Vasario 13 d. jo laukia didžiojo slalomo lenktynės, vasario 16 d. – slalomo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)