Amerikietis N. Chenas iki šiol nėra matęs savo trumposios programos Pjongčango olimpinėse žaidynėse vaizdo įrašo. „Kodėl turėčiau vėl išgyventi tą košmarą?“ – prisipažino čiuožėjas, tada užėmęs vos 17 vietą ir palaidojęs viltis laimėti olimpinį auksą.

Nuo to laiko jis vykdė savotišką misiją – su dviguba jėga, dviguba energija siekė įrodyti sau ir visam pasauliui, kad yra vertas geriausiojo vardo.

Per tą laiką nuo Pjongčango, N. Chenas dominavo vyrų ledo čiuožime – laimėjo visus tris pasaulio čempionatus, bet į šias olimpines žaidynes vis tiek atvyko slegiamas praeities olimpinio košmaro.

Lygiai kaip tada, prieš ketverius metus, taip ir dabar Pekine, N. Chenas vadinamas vienu favoritų laimėti titulą. Tik jau kitaip, nei tada, su savo nervais, spaudimu, įtampa jis susidorojo nepriekaištingai.

Itin sudėtingą programą tobulai atlikęs amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovas 22 metų N. Chenas pasiekė naują pasaulio rekordą. Pekino žiemos olimpinių žaidynių trumpojoje programoje jis surinko sunkiai suvokiamą sumą – 113,97 taškus.

Japonijos ledo genijus suklydo

Ankstesnis pasaulio rekordas priklausė principiniam amerikiečio varžovui japonui Yuzuru Hanyu, kuris 2020 metais keturių žemynų čempionate surinko 111,82 taškus.

Su tokiu taškų kraičiu N. Chenas yra pagrindinis pretendentas laimėti olimpinį auksą Pekine.

„Tam ruošiausi labai ilgai ir mokiausiai metai iš metų. Žinoma, kad sukaupiau daug patirties per pastaruosius ketverius metus. Tačiau daugiausiai pasimokiau iš savo klaidų“, – AP sakė N. Chenas.

Daugiausiai dėmesio Pekine prieš vyrų varžybas sulaukė japonas Yuzuru Hanyu. Populiariausias atletas šiose olimpinėse žaidynėse įtampos neatlaikė – grubiai klydo trumpojoje programoje ir užima tik aštuntąją vietą.
Atsilikimas nuo N. Cheno – daugiau nei 18 taškų. Šansai trečią kartą iš eilės tapti olimpiniu čempionu – beveik pražuvo.

„Aš nepasiduosiu. Turėsiu dar vieną šansą, todėl padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso. Atvykau su dar vienu tikslu – atlikti keturgubą akselį, per laisvąją programą tikrai bandysiu jį atlikti“, – nepasiduoti žada Y. Hanyu, kuris iš tiesų labiau už titulą trokšta tapti pirmuoju čiuožėju per visą istoriją, atlikusiu dar neregėtą keturgubą akselį dailiajame čiuožime.

Amerikiečio kova su japonais

Jei ne su Y. Hanyu, tai amerikiečiui dėl titulo vis tiek teks kautis su Japonijos ledo meistrais.

Antrą vietą trumpojoje programoje netikėtai užėmė japonas Yuma Kagiyama (108,12), trečiąją – kitas japonas, dukart olimpinis čempionas Shoma Uno (105,90).

Prieš 4 metus Pjongčange N. Chenas patyrė nesėkmę trumpojoje programoje ir dėl to neužlipo ant prizininkų pakylos.

Viskas, ką amerikiečiui reikia padaryti – išsaugoti lyderio poziciją laisvojoje programoje ketvirtadienį, kad pasidabintų ilgai lauktu aukso medaliu.

Komandinėse varžybose su JAV rinktine N. Chenas jau laimėjo Pekine olimpinį sidabro medalį. Triskart pasaulio čempionas šį apdovanojimą pridės prie Pjongčange laimėtos komandinės bronzos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)