2021-ųjų lapkritį paskelbtas įrašas socialiniame tinkle buvo greitai ištrintas, o tenisininkė savaitėms dingo, sukeldama visuotinį susirūpinimą.

Dabar kalbėdama su Prancūzijos „L'Equipe“ žurnalistu Peng teigė niekada netvirtinusi esą patyrė seksualinę prievartą.

Tačiau pokalbis tarp teniso žvaigždės ir žurnalisto vyko labai kontroliuojamomis aplinkybėmis, rašo BBC.

BBC korespondentas Kinijoje Stephenas McDonellas palygino tai su propaganda teigdamas, jog pokalbis paliko daugiau klausimų nei atsakymų.

„L'Equipe“ iš anksto turėjo pateikti klausimus, o interviu vyko žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaujant Kinijos olimpinio komiteto atstovei, kuri išvertė tenisininkės atsakymus iš kinų kalbos.

Peng teigė gyvenanti įprastą gyvenimą – tą patį apie ją kiek anksčiau tvirtino ir Kinijos valstybės pareigūnai.

Ji taip pat dėkojo už jai skirtą rūpestį.

„Norėčiau sužinoti: kodėl toks rūpestis?... Niekada nesakiau, kad mane kas nors seksualiai prievartavo“, – teigė tenisininkė.

36-erių sporto žvaigždė užsiminė, jog gali pasitraukti iš profesionalaus teniso.

„Atsižvelgiant į mano amžių, daugybę operacijų ir pandemiją, kuri privertė taip ilgai sustoti, manau, kad bus labai sunku susigrąžinti buvusį lygį“, – kalbėjo tenisininkė.

Primename, lapkričio 2 d. „Weibo“ socialiniame tinkle paskelbė 1600 žodžių įrašą, kuriame apkaltino buvusį Kinijos vicepremjerą Zhang Gaoli privertus ją mylėtis su juo.

Įraše išsamiai aprašyti jos santykiai su politiku bei buvo pateikti kaltinimai, kad bent vieną kartą ji jautėsi priversta užsiimti seksu.

Įrašas sparčiai ėmė plisti socialiniame tinkle, nors mažiau nei po valandos nuo paskelbimo buvo ištrintas.

Vėliau Peng neigė pareiškusi kaltinimus. Interviu Prancūzijos laikraščiui tenisininkė tvirtino, jog tas įrašas „sukėlė didžiulį nesusipratimą iš išorinio pasaulio“.

Peng taip pat pridūrė, kad ji pati ištrynė įrašą, nes „norėjo“.

Tačiau nepaaiškino, kaip tas įrašas buvo neteisingai suprastas.

Anot BBC, panašu, kad kiekvienas Kinijos komunistų partijos, kartais susitarusios su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK), bandymas sumenkinti kilusį skandalą jį tik dar labiau pakursto ir palieka dar daugiau klausimų. „Bet kuriuo atveju, tai rimti kaltinimai labai aukštam valdžios pareigūnui.

Vis dar nežinome, ką teniso žvaigždė turėjo omeny kaltindama politiką, nes „L'Equipe“ to nepaklausė“, – rašo BBC.

TOK pirmadienį pranešė, jog Kinijos atletė šeštadienį Pekine vakarieniavo su TOK prezidentu Thomu Bachu.

Būtent jis buvo vienas iš pirmųjų pareigūnų, bendravusių su tenisininke vaizdo skambučiu ir raminusių sporto bendruomenę tuo metu, kai buvo susirūpinta jos saugumu.

TOK sulaukė kritikos iš kai kurių žmogaus teisių gynimo grupių už tai, jog prieš Pekino žiemos žaidynes neatsižvelgė į žmogaus teisių padėtį Kinijoje.

Moterų teniso asociacija (WTA) ragino ištirti Peng mestus kaltinimus ir protestuodama prieš Kiniją atšaukė visus turnyrus šioje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)