26-erių Natalia Maliszewska papasakojo savo skausmingą patirtį, kurios metu dėl klaidinančių COVID-19 testo rezultatų kelis kartus buvo braukta iš žaidynių ir vėl įtraukta į jų sąrašus, galiausiai buvo priversta praleisti savo startą.

Lenkė apie teigiamą COVID-19 testą sužinojo sausio 30 dieną. Tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį jai sužibo viltis suspėti į šeštadienio atrankos varžybas.

„3-ią valandą nakties sėdėjau greitosios pagalbos automobilyje ir verkiau kaip išprotėjusi, nes nežinojau, kas vyksta. Aš visiškai nesijaučiau saugi“, – sportininkę cituoja „The Guardian“.

N. Maliszewska teigė, kad ankstų šeštadienio rytą greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta iš karantinui skirto viešbučio.

„Man pasakė, jog galiu išeiti, tačiau po penkių minučių pranešė, jog jau negaliu niekur keliauti. Jie man pasakojo, jog yra čia tiek daug politinių dalykų, kurių aš nesuprasiu. Tai Kinija“, – kalbėjo atletė.

Olimpietė teigė, jog šeštadienį dieną jos testas buvo teigiamas, tačiau jai vis dėlto buvo pasakyta, kad ji gali treniruotis ir ruoštis 500 m distancijos rungčiai. Šioje disciplinoje pasaulio reitinge ji užima 3-ią vietą.

„Tada likus pusvalandžiui iki varžybų apšilimo gavau žinią, jog padaryta organizacinė klaida: aš negaliu varžytis, nes esu pavojinga kitiems“.

Olimpietė teigė, jog šeštadienį vakare dar kartą atliko COVID-19 testą, o kitą rytą sulaukė neigiamo atsakymo.

„Dabar netikiu visais tais bandymais. Noriu paaiškinimų iš žmonių, kurie privertė mane jaustis nesaugiai, nes dabar niekas nieko nesako. Jie tyli“, – kalbėjo Lenkijos atletė.


Ir ji ne vienintelė, besiskundžianti izoliacijos sąlygomis Pekino žaidynėse.

Sportininkai yra nepatenkinti maistu, patiria didžiulį stresą, susiduria su painiomis procedūromis, susijusiomis su leidimu išvykti.

Suomijos vyrų ledo ritulio rinktinės treneris Jukka Jalonenas sekmadienį apkaltino Kiniją negerbiant žmogaus teisių. Į karantiną patekęs Čikagos „Blackhawks“ ledo ritulio klubo 9-asis šaukimas Marko Anttila negauna gero maisto ir patiria didžiulę psichinę įtampą.

Nuo sausio 23 dienos į Kinijos sostinę atvykusiems 350 žaidynių dalyvių, kurių gretose ir dešimtys atletų, diagnozuotas koronavirusas.

Jie turėtų palikti specialius karantino viešbučius tik tada, kai jiems nepasireiškia simptomai bei dviejų parų PGR testų rezultatai yra neigiami.

Sekmadienį suomių ledo ritulio vyriausiasis treneris J. Jalonenas teigė, kad Anttila, anot komandos gydytojo, nebegali užkrėsti kitų, tačiau dar prieš 18 dienų izoliuotas ledo ritulininkas vis dar yra atskirtas nuo komandos.

„Žinome, jog jis visiškai sveikas ir pasiruošęs išvykti, todėl manome, jog Kinija dėl kokių nors priežasčių nepaisys žmogaus teisių ir tai nėra gera situacija“, – per „Zoom“ pokalbį žiniasklaidai pasakojo rinktinės strategas.

Vokietijos olimpinės rinktinės vadovas Dirkas Schimmelpfennigas teigė, jog organizatoriai ėmėsi veiksmų, jog pagerintų izoliacijos sąlygas triskart olimpiniam čempionui Ericui Frenzeliui bei dar dviem Vokietijos olimpiečiams, kurie izoliacijos sąlygas vadino „nepriimtinomis“.

Trečiadienį į Pekiną atvykęs švedų žurnalistas Phillipas Gaddas greitosios pagalbos automobiliu buvo išgabentas į izoliacijos vietą.

Tą patirtį švedas vadino lyg iš mokslinės fantastikos filmo.

„Tai buvo išties baiginanti patirtis ir viskas atrodė taip, tarsi... tai nebūtų tikra. Jaučiausi taip, lyg būčiau mokslinės fantastikos filme ar panašiai“, – iš karantino viešbučio „Zoom“ interviu metu kalbėjo švedų žurnalistas.

Medalių lentelė po pirmadienio startų (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso):

1.Švedija30039
2.ROC23271
3.Nyderlandai22153
4.Kinija22045
5.Vokietija21039
6.Norvegija20245
7.Slovėnija20139
8.Italija13153
9.Kanada11462
10.Japonija11245
11.Australija101214
11.Šveicarija101214
13.N. Zelandija100117
14.Prancūzija03039
14.JAV03039
16.Austrija02245
17.Vengrija002214
18.Suomija001117
18.Lenkija001117



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)