Šis sportas gali būti pavojingas, ledas slidus, o kai vienu metu dideliu greičiu ledą raižo kelios poros – ypač porinio čiuožimo atstovai, rizika susidurti tampa nemaža ir čiuožėjai nuolat turi būti budrūs.

Vis dėlto Pekine, per vieną iš treniruočių susidūrimo neišvengta. Italai Nicole Della Monica ir Matteo Guarise įsirėžė į kanadiečius – Vanessą James ir Ericą Radfordą.

Didžiausias smūgis teko Vanessai – čiuožėja suriko iš skausmo ir tęsti treniruotės nebegalėjo. Į pagalbą čiuožėjai skubėjo keturi medikai.

Kokia šiuo metu yra čiuožėjos sveikata, neskelbiama.

Incidentas įvyko likus mažiau nei parai iki šių porų pasirodymo komandinėse dailiojo čiuožimo varžybose. Pranešama, kad šios dvi poros šią savaitę susidūrė jau antrą kartą.

V. James olimpinėse žaidynėse dalyvauja jau trečią kartą. Ji – viena iš tituluočiausių ir žymiausių tamsiaodžių šiame sporte.

Tiesa, Pekine ji pirmą kartą gina Kanados garbę. Iki tol ji čiuožė už Prancūziją ir tapo Europos čempione kartu su Morganu Cipresu.

Pora iširo, kai partneriui buvo pateikti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu prie nepilnamečių.

Į skandalus ir teisminius procesus įsivėlęs M. Cipresas baigė karjerą. Tuo metu 34-erių Vanessa grįžo į šalį, kurioje ji ir gimė. Dabar ji gins Kanados garbę su kitu patyrusiu ledo vilku. 37-erių E. Radfordas jau buvo baigęs šlovingą karjerą – jis tapo olimpiniu čempionu, du kartus pasaulio čempionu, o dabar po pertraukos vėl pasirodys ant ledo. Tai – vyriausia pora iš visų ledo čiuožėjų Pekine.

Skausmingas incidentas ant olimpinio ledo: per treniruotę Pekine susidūrė dvi čiuožėjų poros
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)