„Visą dieną jaučiausi puikiai, tik šiek tiek nuovargio jaučiau po ilgos kelionės. Bet tik tiek. Žinoma, sužinojus apie teigiamą atsakymą, atsirado mažas jauduliukas, bet jaučiausi gana ramiai. Visai neseniai koronavirusu persirgau, todėl žinojau, kad tikimybė gauti teigiamą atsakymą yra minimali.

Antrojo pakartotinio testo atsakymo labai laukiau, kad galėčiau prisijungti prie Paulinos rytinėje treniruotėje. Džiaugiuosi, kad pagaliau galiu išeiti iš savo kambario ir apsižvalgyti po olimpinį kaimelį“, – sakė D. Kizala.

Kiekvienas olimpinių žaidynių dalyvis vos nusileidęs Pekine privalėjo atlikti COVID-19 nosiaryklės testą. Iki gaunant atsakymą kiekvienas privalėjo karantinuotis gyvenamojoje vietoje.

Ketvirtadienį į Pekiną atvykusio D. Kizalos testo atsakymas buvo teigiamas. Netrukus buvo atliktas pakartotinis testas, kurio atsakymas nuramino ir sportininką, ir kitus delegacijos narius. Antrasis pakartotinis testas buvo atliktas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, jo atsakymas – taip pat neigiamas.

„Laukdamas pakartotinių testų atsakymų Deividas izoliavosi savo kambaryje olimpiniame kaimelyje. Jis gyvena vienas, kambaryje yra vonia, todėl nekilo sunkumų. Laukdami pirmojo pakartotinio testo atsakymo paprašėme izoliuotis ir jo partnerės Paulinos Ramanauskaitės bei jų trenerio Neilo Browno.

Oro uoste atliekami testai – labai jautrūs, o Deividas visai neseniai sirgo koronavirusu. Manome, kad todėl pirmasis testas ir buvo klaidingas“, – sakė Lietuvos delegacijos Pekine misijos vadovė Agnė Vanagienė.

D. Kizala ir P. Ramanauskaitė penktadienį vyksiančioje olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos šalių parade neš Lietuvos vėliavą. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse jie pasirodys vėliausiai – ritminio šokio programą atliks vasario 12 dieną 13 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją