Tai siejama su galimomis kenkėjiškomis programomis, duomenų vagystėmis, stebėjimo ir sekimo programėlių veikimu.

„FTB ragina visus sportininkus savo asmeninius telefonus palikti namuose ir žaidynėse naudotis laikinaisiais telefonais“, – rašoma FTB pranešime.

FTB teigė neturinti duomenų apie galimą konkrečią grėsmę olimpinėse žaidynėse, tačiau paragino „išlikti budriems“.

Nesinaudoti asmeniniais telefonais patarė ir kai kurie Vakarų šalių nacionaliniai olimpiniai komitetai.

FTB peržiūrėjo oficialią olimpinių žaidynių programėlę, kurią privalo įsidiegti žaidynių dalyviai bei čia pateikti informaciją, susijusią su COVID ir sveikatos stebėjimu.

Ataskaitoje teigta, jog programėlė nesaugi, kai reikėjo apsaugoti asmens duomenis, taip pat pastebėta šifravimo klaida, leidžianti trečiosioms šalims pasiekti dokumentus, garso įrašus ir saugomas bylas, be to, privatumo politikoje nebuvo aišku, kas yra atsakingas ir kas tvarko pateikiamus duomenis.

Kinija tokį susirūpinimą atmetė. Žaidynės vyks vasario 4-20 dienomis, apie 3000 atletų varžysis 109-iose skirtingose rungtyse. Žiemos paralimpinės žaidynės vyks kovo 4-13 dienomis.

Manoma, jog Kinijai žaidynių organizavimas kainuos apie 3,46 mlrd. eurų.

Žmogaus teisių organizacijos ragino boikotuoti žaidynes Pekine dėl Kinijos vykdomo genocido prieš uigūrus.

Kai kurios šalys, kurių gretose Jungtinė Karalystė, JAV ar Kanada, pareiškė nesiųsiančios savo vyriausybių atstovų ir politikų į žaidynes.

Tuo metu Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pareiškė, jog šalis „negailės pastangų“, jog žaidynės būtų sėkmingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)