Jamaikos bobslėjaus komandos būdavo svetingai laukiamos žiemos olimpinėse žaidynėse, kai šalis, labiau garsėjanti savo atogrąžų klimatu, 1988 metais įveikė atranką į Kalgario olimpines žaidynes, kurios net įkvėpė „Disney“ sportinę komediją „Cool Runnings“ („Gero vėjo“).

Tačiau dėl kelionių apribojimų komanda susidūrė su sunkumais ruošiantis vasario 4 – 20 dienomis vykstančioms Pekino olimpinėms žaidynėms, ir jos nariai kartu treniruotis pradėjo tik nuo rugsėjo.

Komanda nori reabilituotis po to, kai prieš ketverius metus nepraėjo kvalifikacinės atrankos į Pchenjano olimpines žaidynes, pasaulio reitingų lentelėje atsilikusi vos per vieną vietą.

Kai dėl pandemijos užsivėrė daugybė sporto įstaigų, kai kurie komandos nariai įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Cool Runnings“: kad 2020 metais išsaugotų sportinę formą, stabdytojas Nimroy`us Turgottas ir Shanwayne`as Stephensas, Didžiosios Britanijos karališkųjų oro pajėgų grandinis, Peterboro gatvėmis Rytų Anglijoje stumdydavo automobilį „Mini Cooper“.

Jamaika taip pat varžysis dviviečių rogių ir moterų vienviečių rogių rungtyse, ir tai yra pirmas kartas olimpinių žaidynių istorijoje, kai ši šalis iškovojo teisę dalyvauti trejose bobslėjaus rungtyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją