Šis sprendimas siejamas su COVID-19 protrūkiu, dėl kurio gruodžio 21 dieną lyga atidėjo 50 rungtynių ir pristabdė sezoną iki Kalėdų. Mat dabartinis lygos sustabdymas ir rungtynių nukėlimas turės esminės likusiam NHL sezonui.

NHL iki sausio 10 dienos be finansinių pasekmių turėjo galimybę pranešti žaidynių organizatoriams apie atsisakymą išleisti lygos žaidėjus į olimpines žaidynes.

Oficialaus lygos ir žaidėjų asociacijos pranešimo tikimasi per artimiausią parą.

Dabar lygos dėmesys bus nukreiptas į vasario 6-22 dienomis numatytą pertrauką, per kurią lyga ketina surengti atidėtas dvikovas.

Ledo ritulininkai, kurie ketino vykti į Pekiną, liko nusivylę, kai sužinojo apie apie lygos sprendimą ignoruoti olimpines žaidynes.

„Man pasisekė sudalyvauti dvejose žaidynėse“, – kalbėjo „Penguins“ ekipos kapitonas Sidney Crosby.

„Tikrai užjaučiu vaikinus, kurie praleido eilę progų pajusti olimpinę dvasią.

Tai nėra tai, kas ateina po metų ar kelių mėnesių. Tai gyvenimo patirtis, kurios kaip sportininkas, niekur kitur nepatirsi“, – teigė ledo ritulininkas.

Du „Winnipeg Jets“ žaidėjai, kurie būtų patekę į JAV rinktinę, taip pat neslėpė nusivylimo.

„Tai šlykštu. Manau, to visi laukė“, – teigė Kyle'as Connoras.

„Mes, kaip žaidėjai, atlikome didelę dalį to, kad į kolektyvines sutartis būtų įtraukta galimybė žaisti olimpinėse žaidynėse.

Nepaisant įvairių aplinkybių, manau, tai būtų buvęs puikus turnyras“, – nusivylimo neslėpė ledo ritulininkas.

Dabar olimpinių žaidynių ledo ritulininkus iš NHL pakeis profesionalai iš kitų lygų arba mėgėjai iš mažesnių JAV ledo ritulio pirmenybių.

2018-ais metais Pjongčange triumfavo Rusijos olimpinio komiteto komanda.

Žiemos olimpinės žaidynės Pekine vyks vasario 4-20 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)