Moterų olimpinio turnyro finale argentinietes 3:1 pranoko galingiausia jėga pasaulyje laikoma Nyderlandų komanda, kuri Tokijuje laimėjo visas 8-erias rungtynes.

Per ketverias pastarąsias žaidynes olandės čempionėmis netapo tik 2016-aisiais Rio de Žaneire, kur tenkinosi sidabru.


Savo ruožtu, Argentina pakartojo savo pasiekimą, kuriuo jau buvo pasižymėjusi 2000 metais Sidnėjuje ir 2012 metais Londone.

Tokijuje stipriausia Pietų Amerikos rinktinė grupės varžybose nusileido Naujajai Zelandijai ir Australijai, tačiau atkrintamosiose varžybose žaidė užtikrintai ir eliminavo Vokietiją bei Indiją.

J. Jankunas debiutinėse olimpinėse žaidynėse pasižymėjo vieninteliu įvarčiu, bet būtent jis išplėšė komandai itin svarbią pergalę grupės varžybose prieš Kiniją 3:2.

22-ejų puolėja, kurios seneliai atvyko į Argentiną iš Lietuvos, atstovauja Buenos Airių „Ciudad“ klubui. 2019-aisiais ji buvo išrinkta talentingiausia jaunąja planetos žolės riedulininke.

Julieta Jankunas

2014 metais su bendraamžėmis J. Jankunas tapo Nankino jaunimo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja, o suaugusiųjų rinktinėje tarptautinėje arenoje debiutavo 2018-ųjų pasaulio čempionate, kuriame argentinietės liko septintos.

Tokijuje bronzos medaliais kaklus padabino Didžiosios Britanijos žolės riedulininkės, 4:3 įveikusios indes.

Vyrų čempionais tapo belgai, finale įveikę australus, o trečioji vieta atiteko Indijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)