Lietuvė jau pirmu bandymu ietį nusviedė 60 m ir 06 m. Tai buvo pats sėkmingiausias Livetos metimas, garantavęs jai vietą tarp aštuonių stipriausių metikių ir lėmęs galutinę 7-ą poziciją.

„Kaip sakoma, olimpinėse žaidynėse yra 8-ios prizinės vietos, tai 7-a pozicija yra neblogas pasirodymas.

Kalbant apie rezultatą, tikėjausi truputį daugiau, jaučiausi pasiruošusi stipresniam rezultatui, bet tam tikri techniniai niuansai neleido ieties mesti kiek toliau. Kokie niuansai? Labai skubėjau atlikti metimą, nenusileisdavau ant kojų, o jau metimą atlikdavau. Toks skubotas metimas neleido toliau skrieti iečiai.

Manau, patekti tarp Top-8 pasaulio metikių yra labai aukštas rezultatas“, – po finalo kalbėjo Lietuvos lengvaatletė.

„Nustebino tai, kad į aštuntuką nepateko Europos, pasaulio čempionė vokietė Christina Hussong. Ar pasijautė olimpinės žaidynės? Man atrodė, jog tai eilinės varžybos, tiesiog tik aukštesnio rango.

Nekeliavau stebėti kitų olimpinių renginių, mačiau tik valgyklą, viešbutį, savo kambarį ir lengvosios atletikos stadioną, pačios olimpinių atmosferos pajusti neteko“, – kalbėjo L. Jasiūnaitė.

Ji dar nežinojo, jog Lietuva jau savo sąskaitoje turi olimpinį medalį: sidabrą šiuolaikinėje penkiakovėje iškovojo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

„O, geras, nežinojau! Lietuvai labai to reikėjo“, – savo nuostabos neslėpė L. Jasiūnaitė.

„Kol kas nenoriu toli į priekį žiūrėti, visos mintys buvo nukreiptos šiai dienai“, – paklausta, ko galima tikėtis iš jos 2024-ųjų Paryžiaus olimpiadoje, netikėtai susigraudinusi kalbėjo L. Jasiūnaitė.

Varžybų eiga

Po pirmosios metimų serijos geriausią rezultatą iš 12-os finale besivaržiusių lengvaatlečių fiksavo Kinijos lengvaatletė Shiying Liu – 66,34 m.

Antruoju bandymu 27-erių L. Jasiūnaitė ietį metė 58,66 m ir po antrosios metimų serijos žaidynių debiutantė išlaikė 6-ą poziciją.

Prasidėjus trečiai metimų serijai lietuvė krito į 7-ą poziciją. Trečiuoju metimu ji ietį nusviedė 59,09 m.

Prasčiau už lietuvę metusios varžovės Livetos neaplenkė ir L. Jasiūnaitė pateko į geriausiųjų aštuntuką, kuris finale dar turėjo tris bandymus.

Ketvirtuoju bandymu lietuvė fiksavo prasčiausią rezultatą – 55,64 m, penktuoju – 58,39 m.

Paskutiniu bandymu Liveta ietį metė apie 55 metrus, matydama, kad nepavyko pasiekti gero rezultato, lengvaatletė mynė metimo liniją ir taip šis rezultatas nebuvo įskaitytas.

Olimpinių žaidynių debiutantė L. Jasiūnaitė galutinėje rikiuotėje užėmė 7-ą vietą.

Aukso medalį iškovojo kinė Shiying Liu, kuri jau pirmu bandymu ietį metė 66,34 m. Šis rezultatas jai lėmė olimpinės čempionės titulą. Sidabro medalį iškovojo lenkė Maria Andrejczyk (64,61 m), trečia – australė Kelsey-Lee Barber (64,56 m).

Kelsey-Lee Barber, Shiying Liu, Maria Andrejczyk

Finalo Top-8 rezultatai:

1. Shiying Liu (Kinija) 66,34 m

2. Maria Andrejczyk (Lenkija) 64,61 m

3. Kelsey-Lee Barber (Australija) 64,56 m
.............

4. Eda Tugsuz (Turkija) 64,00 m

5. Huihui Lyu (Kinija) 63,41 m

6. Kathryn Mitchell (Australija) 61,82 m

7. Liveta Jasiūnaitė (Lietuva) 60,06 m

8. Mackenzie Little (Australija) 59,96 m

L. Jasiūnaitė Tokijo žaidynių finale (metimai, rezultatas):

1.60,06 m
2.58,66 m
3.59,09 m
4.55,64 m
5.58,39 m
6.XX

Po pirmų trijų metimų finalą tęsė 8-ios geriausią rezultatą pademonstravusios lengvaatletės, kurios likusioje finalo dalyje dar turėjo tris bandymus.

Antradienį vykusioje atrankos B grupėje pirmuoju tolimiausiu bandymu L. Jasiūnaitė ietį nuskraidino 61,96 m ir pateko tarp 12 finalo dalyvių pagal rezultatą užimdama 8-ą vietą.

„Pagrindinis tikslas buvo dvyliktukas. Dabar koks? Dar reikės sugalvoti. Apetitas kyla bevalgant“, – antradienį juokėsi 27 metų lietuvė.

Primename, kad Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse savo sąskaitoje turi vieną medalį: penktadienį šiuolaikinėje penkiakovėje sidabrą iškovojo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Žaidynėse arčiausiai apdovanojimų pakylos liko moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, šiuolaikinės penkiakovės atstovė Gintarė Venčkauskaitė užėmė 7-ą vietą, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)