Tokio scenarijaus „mėlynieji“ išvengė kone paskutinę sekundę – ketvirtadienį jie palaužė slovėnus 90:89.

Luka Dončičius pradėjo paskutinę pusfinalio ataką ir patikėjo ją Klemenui Prepeličiui – snaiperis jau buvo prasiveržęs pro varžovų gynybą, kai į pagalbą atlėkęs prancūzų kapitonas Nicolas Batumas nupūtė į krepšį paleistą kamuolį.

E. Fournier, kuris dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito lemiamus įvykius sekė iš šono, šis epizodas veikiausiai dar ilgai sapnuosis.

„Sėdėjau ant atsarginių suolo po kvailos penktos pražangos ir žliumbiau, nes pabaigoje tikrai buvau susidaręs įspūdį, kad laimėti padės nebent stebuklas. Sakau sąžiningai, tikrai taip pagalvojau. O kai K. Prepeličius pralindo į baudos aikštelę, neabejojau, kad tai jau yra pabaiga.

Tada nežinia iš kur pasirodė Nico ir iškišo ranką. Tą akimirką mano galvoje tarsi kažkas sušnypštė“, – išgyvenimais dalinosi 28-erių gynėjas.

Bostono „Celtics“ atstovui iki gyvo kaulo buvo įgrisę pralaimėjimai svarbiausių turnyrų pusfinaliuose.

„Nuo tada, kai žaidžiu Prancūzijos rinktinėje, mums nepavyko 2014 metais, nepavyko 2015 metais, nepavyko 2019 metais. Tai buvo rimtai mus užknisę – nuostabu pagaliau būti finale.

Dabar mūsų svajonė – laimėti olimpines žaidynes nuvainikuojant JAV rinktinę. Tačiau negalime leisti sau apie tai užsisvajoti, turime rimtai ruoštis, nes tą patį darys ir mūsų varžovai. Dėl to, kad kartą šiose žaidynėse jau įveikėme juos, dabar mums bus tik blogiau“, – kalbėjo 23 taškus į slovėnų krepšį suritinęs krepšininkas, kuris Tokijuje yra rezultatyviausias savo komandoje.

Tiesa, ketvirtadienį už jį dar rezultatyvesnis buvo Nando de Colo – 25 taškai.

Abu gynėjai kartu su vidurio puolėju Rudy Gobertu buvo svarbiausios figūros ir pirmose olimpinio turnyro rungtynėse, kuriose prancūzai nustebino amerikiečius 83:76.

„Būtų kvaila galvoti, kad finale galime tiesiog pakartoti tai, ką padarėme grupės varžybose. Mūsų ambicijos – tokios pačios, tačiau kelią į tikslą reikės surasti naują“, – įsitikinęs N. de Colo.

Tiek finalas, tiek mačas dėl bronzos tarp slovėnų ir australų vyks šeštadienį.

Pastariesiems veikiausiai atsigauti po pralaimėto pusfinalio bus lengviau, nes tiek emocijų ant parketo palikti neprireikė.

Vis dėlto Slovėnijos strategas Aleksandras Sekuličius žada padaryti viską, kad mobilizuotų pirmą kartą žaidynėse dalyvaujančią komandą.

„Nors neprilygome varžovams nei ūgiu, nei raumenimis, kovėmės kaip lygus su lygiu ir rungtynių pabaigoje susikūrėme sau tokią progą, kokios ir norėjome. Deja, paskutinis metimas neįkrito į krepšį.

Bet vis dar galime pakeisti Slovėnijos krepšinio istoriją. Paskutinį mačą žaisime manydami, kad tai ir yra žaidynių finalas“, – sakė specialistas.

Primename, kad pirmajame pusfinalyje Kevino Duranto įkvėpta JAV ekipa po pertraukos sudorojo australus ir laimėjo 97:78.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)