Prancūzija paskutinėmis sekundėmis užtvėrė kelią į finalą olimpiados naujokams, laimėdama 90:89.

Po krepšiu prasiveržęs Klemenas Prepeličius galėjo pakeisti istoriją, tačiau jį pasivijo iš užnugario išnirusio N. Batumo ranka.

L. Dončičius negalėjo patikėti savo akimis – kaip ir viso susitikimo metu, taip ir jam pasibaigus Dalaso „Mavericks“ žvaigždė dar mėgino pasiginčyti su teisėjais, kol galiausiai paguostas to paties N. Batumo apsigaubė veidą rankšluosčiu ir energingai išžygiavo iš aikštės.

Saitamos arenos koridoriuose jo balsas dar griaudėjo.

„Tikiuosi, FIBA dabar laiminga!“ – bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje šaukė krepšininkas, kuris prieš tai su rinktine buvo laimėjęs visas 17 žaistų rungtynių, įskaitant 2017 metų Europos čempionato finalą ir lemiamas praėjusią liepą Kaune vykusio olimpinės atrankos turnyro rungtynes su Lietuva.

Bet audra praėjo greitai. Į oficialią rungtynių spaudos konferenciją 22-ejų gynėjas atėjo jau nuleidęs garą.

Paklaustas apie teisėjavimą pusfinalyje, jis purtė galvą.

„Ne, šis klausimas – ne man. Manau, kad visi gali turėti savo požiūrį, tačiau faktas tai, kad mes tiesiog pralaimėjome. Nemanau, kad sužaidėme puikiai, tačiau savo šansą turėjome, tik jo neišnaudojome“, – nurimęs kalbėjo L. Dončičius.

Slovėnų lyderis pripažino, jog jo taikiklis šįkart buvo nusimušęs – tikslūs buvo tik 5 jo metimai „iš žaidimo“ iš 18. Todėl L. Dončičius teigė nesigailintis, jog paskutinės atakos metu nemėgino pats imtis iniciatyvos ir surado laisvesnį K. Prepeličių.

„Regis, N. Batumas iš pradžių ėjo į pagalbą ginantis prieš mane, todėl turėjau atiduoti perdavimą. K. Prepeličius buvo nedengiamas ir atliko puikų prasiveržimą. Deja, N. Batumo blokas taip pat buvo nuostabus. Viską įvertinęs vis tiek manau, kad mano pasirinkimas buvo geras“, – svarstė L. Dončičius.

Ketvirtadienį Saitamos arenoje jis pagaliau užbaigė trigubą dublį, į kurį šiose žaidynėse kėsinosi jau kelis kartus. Slovėnas pelnė 16 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir išdalino 18 rezultatyvių perdavimų.

Tai – tik trečias toks pasiekimas olimpiados istorijoje. Pirmą kartą trigubu dubliu 1976 metais Monrealyje pasižymėjo SSRS žaidėjas Aleksandras Belovas (23 taškai, 14 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų), o 2012 metais Londone savo pavardę į krepšinio metraščius įrašė amerikietis LeBronas Jamesas (11 taškų, 14 atkovotų kamuolių, 12 rezultatyvių perdavimų).

Tokijo žaidynių mače dėl trečiosios vietos slovėnai šeštadienį susitiks su australais, o prancūzai tą pačią dieną bandys paveržti titulą iš JAV ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)