E. Thompson-Herah, greičiausios moters pasaulyje, „Instagram“ paskyra buvo užblokuota antradienį, kai sportininkė joje paskelbė savo 100 ir 200 metrų bėgimų vaizdo įrašus, informuoja BBC.

Visgi po keleto valandų jos paskyra buvo atblokuota.

Dalijimuisi olimpinių žaidynių turiniu internete taikomi griežti autorių teisių apribojimai. Bėgikė tviteryje rašė, kad paskyra buvo užblokuota, nes ji paskelbė vaizdo įrašus „neturėdama teisės to daryti“.

Feisbuko atstovas spaudai „Reuters“ agentūrai pripažino, kad „Instagram“ tinklas šiuo atveju persistengė – neleistinas turinys privalėjo būti pašalintas, bet paskyros blokuoti „Instagram“ neturėjo.

Vadovaujantis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) gairėmis, sportininkams draudžiama skelbti olimpinių žaidynių turinį, kuriame yra konkrečios rungties ar medalių teikimo ceremonijos garso ir vaizdo medžiagos.

Ši taisyklė buvo įvesta todėl, kad keletas transliuotojų turi išskirtines teises transliuoti olimpines žaidynes, įskaitant turinio platinimą socialiniuose tinkluose.

Kita vertus, sportininkai „gali dalytis“ transliuotojų paskelbtu turiniu savo paskyrose, „Reuters“ paaiškino IOC.

Bet koks turinys, pažeidžiantis pirmiau minėtą taisyklę, nedelsiant pašalinamas. Nėra aišku, iš kur sprinterė gavo laikinų nemalonumų pridariusius vaizdo įrašus.

Vieną įrašą – 200 m bėgimo pusfinalio etapą – jamaikietės „Instagram“ profilyje galima rasti ir šiuo metu.

Pažymėtina, kad itin griežta olimpinių vaizdo įrašų kontrolė socialiniuose tinkluose sukuria pačios sporto šventės pojūčio trūkumą.

Pavyzdžiui, įprastai visų tarptautinių krepšinio rungtynių gražiausius momentus į atskirus video klipus sumontuojanti ir žiūrovams pateikianti Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) žaidynių metu yra nebyli – sirgaliai, net ir norėdami, Youtube platformoje negali rasti jokių krepšinio rungtynių apžvalgų.

Už 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių ir 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių metu parduotas transliacijų teises IOC tikisi gauti daugiau nei 3,4 mlrd. eurų. Didžioji tokiu būdu uždirbtų pinigų dalis skiriama žaidynėms rengti bei sportui ir sportininkams remti.

E. Thompson-Herah įvykdė precedento neturintį žygdarbį – iškovojo aukso medalius 100 ir 200 metrų bėgimo rungtyse. 200 metrų distanciją ji įveikė per 21,53 sek. ir nuo ilgamečio Florence Griffith-Joyner pasaulio rekordo atsiliko vos 0,19 sek.

Penktadienį E. Thompson-Herah varžysis 4 x 100 metrų estafetėje.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks iki rugpjūčio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)