R. Saunders, 25-erių juodaodė sportininkė ir LGBTQ bendruomenės narė, Tokijo olimpinėse žaidynėse atsiimdama apdovanojimą iškėlė ir sukryžiavo rankas – parodė engiamųjų gestą, skelbia CNN.

Tai nutiko praėjusį savaitgalį, kai rutulio stūmikė Japonijoje iškovojo sidabro medalį.

Kalbėdama su NBC R. Saunders teigė, kad šis gestas vaizduoja „sankirtą, kurioje susitinka visi engiami žmonės“.

„Noriu pasakyti – kovokime, nepasiduokime. Laikykite vertingais save ir viską, ką darote“, – pridūrė sportininkė.

IOC komisija buvo pradėjusi nagrinėti R. Saunders elgesį ir svarstė apie galimas sankcijas, nes parodytas gestas prieštarauja Olimpinės chartijos nuostatoms, draudžiančioms protestus ant prizininkų podiumo.

Raven Sounders

Praėjus vos porai dienų po sidabro medalio laimėjimo, Instagrame R. Saunders paskelbė, kad mirė jos mama Clarissa Saunders. Mirties priežasties ir tikslios datos ji nenurodė.

Trečiadienį vykusioje trumpoje spaudos konferencijoje IOC atstovas spaudai Markas Adamsas pranešė, kad tyrimas dėl R. Saunder veiksmų kol kas visiškai sustabdytas.

„Kaip ir daugelis jūsų, šį rytą išgirdome labai liūdną žinią apie Raven Saunders motinos mirtį, – teigė M. Adamsas. – IOC reiškia užuojautą Raven ir jos artimiesiems. JAV olimpinis komietas mus informavo, kad ja rūpinamasi ir kad ji grįš namo.“

R. Saunders Instagrame rašė, kad „mama buvo nuostabi moteris ir visada liks gyva manyje. Paskutinis mūsų pokalbis buvo vienas iš įsimintiniausių. Mama, žinau, kad tu myli mane kiekviena savo ląstele.“

Dar praėjusią savaitę sportininkės mama Clarissa davė interviu WCSC apie savo dukterį.

Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją