Martinas Plavinis ir Edgaras Točas kovos dėl olimpinių medalių. Latvijos tinklininkai ketvirtfinalyje 21:16, 21:19 pranoko Rio de Žaneiro olimpinio čempiono Alisono ir Alvaro Filho porą iš Brazilijos.

Pusfinalyje ketvirtadienį latviai susigrums su daugkartiniais Europos čempionais iš Norvegijos Andersu Molu ir Christianu Sorumu. Beje, pernai savo titulą pastarieji apgynė būtent Latvijoje vykusiose pirmenybėse.

Norvegai ketvirtfinalyje 21:17, 21:19 eliminavo Rusijos olimpinio komiteto komandą Ilja Lešukovą ir Konstantiną Semionovą.

Savo ruožtu, M. Plavinis ir E. Točas Tokijuje virto tikru brazilų siaubu. Aštuntfinalyje jie iš kovos išmetė kitą Rio de Žaneiro čempioną Bruno Schmidtą, šįkart medalių siekusį su nauju partneriu Evandro.

„Jaučiuosi visiškai išsikvėpęs. Karštis šį rytą buvo nenormalus, saulė spigino kaip niekad. Gerai, kad nereikėjo žaisti trečiojo seto.

Tačiau dabar jau esame pusfinalyje! Prieš žaidynes apie tokį scenarijų buvo galima kalbėti nebent humoro šou. Aišku, svajoti galima daug, pavyzdžiui, aš galbūt norėčiau vairuoti „Bentley“ ir gyventi Majamyje“, – po ketvirtfinalio savo sėkme sunkiai patikėjo E. Točas.

Beje, 32-ejų tinklininkas yra dažnas svečias ir Lietuvoje – latvis kasmet dalinasi savo patirtimi Nidoje vykstančiose treniruočių stovyklose.

Ketveriais metais vyresnis jo partneris – jau tituluotas žaidėjas. 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse M. Plavinis su Janiu Šmediniu pelnė bronzos medalius. Beje, tuomet pusfinalyje jie nusileido ne kam kitam, o tuometei Alisono porai. Tad trečiadienį M. Plavinis pasiekė saldų revanšą.

Primename, kad išvakarėse į olimpinį pusfinalį iškopė ir Latvijos moterų pora. 23-ejų Tina Graudina ir 24-erių Ansastasia Kravčenoka ketvirtfinalyje 21:13, 18:21, 15:11 nugalėjo kanadietes Heather Bansley ir Brandie Wilkerson.

Dėl bilieto į finalą latvės kovos su australėmis Taliqua Clancy ir Mariafe Artacho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)