Penktajame iš penkių pirmo etapo plaukimų startavęs lietuvis užėmė 3-iąją vietą, tiesiogiai nepateko į pusfinalį ir buvo priverstas kiek vėliau kovoti ketvirtfinalyje.

Atrankoje 200 m per 35,650 sek. įveikęs lietuvis pirmajame ketvirtfinalio plaukime finišą pasiekė greičiau – per 35,466 sek., užėmė pirmą vietą ir iškovojo teisę varžytis pusfinalyje.

„Startai nepatogūs. Per treniruotes buvo dienų, kai tikrai gerai jaučiausi. Kad greitai irkluočiau, pastangų nereikėjo, o šiandien reikėjo labai daug valios pastangų. Tačiau čia yra olimpiada, čia ir neturi būti lengva,– tvirtino M. Maldonis. – Ketvirtfinalyje irkluojant buvo momentas, kai sumėtė bangos prieš pat pabaigą, praradau savo ritmą, bet džiugu, kad turėjau atstumą prieš kinietį. Reikėjo dirbti“.

Kelialapį į pusfinalį taip pat iškovojo antrą vietą užėmęs japonas Momotaro Matsushita (35,540 sek.), o likę trys dalyviai – kinas Xiaoxas Yangas, egiptietis Momenu Mahranu ir kanale apsivertęs Kohlis Tamarua-Hortonu iš Kuko salų pasirodymą žaidynėse baigė.

„Nemačiau, kas nutiko. Ar esu pats kada nors apsivertęs? Gal dukart per karjerą, kai jaunas buvau, – toliau pasakojo baidarininkas, po varžybų dar 10 minučių irklavęs treniruočių zonoje. – Po kiekvieno starto būtina „prasiirkluoti“, nes organizme prisikaupia daug laktato, reikia, kad iš raumenų „išsiplautų“ pieno rūgštis. Iš esmės, tai yra atsigavimo po starto dalis“.

Jis tvirtino, kad atrankos pirmame plaukime dar jautė jaudulį: „Buvo jauduliuko. Po paskutinių varžybų buvo praėję nemažai laiko, tai pirmas startas sustato viską į savo vietas. Gal yra nedidelė įtampa, toks pasąmininis jaudulys, bet po pirmo starto pajaučiu save, kaip irkluoju, atrodau. Tai nuima įtampas, antrą kartą (ketvirtfinalyje – red.) jau buvau susikaupęs ir ramus“.

Vienviečių baidarių 200 m rungties pusfinalyje M. Maldonis varžysis ketvirtadienį 3.37 val. Lietuvos laiku.

„Kas laukia pusfinalyje? Neanalizavau, kaip įveikiau ketvirtfinalį. Sunku lyginti laikus, gali skirtis oro sąlygos. Dabar iki pusfinalio reikia pavalgyti, gerai pailsėti, gerai išsimiegoti. Šiandien treniruočių jau daugiau nereikės – buvo du maksimalūs startai. Svarbiausia – poilsis“, – kalbėjo M. Maldonis.

Bilietą į A finalą iškovos keturi greičiausi baidarininkai, o likę keturi varžysis B finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)