Antradienį bronzos medalį Japonijoje iškovojo Latvijos sunkiaatletis Artūras Plesniekas, trečiąją vietą užėmęs svorio kategorijos iki 109 kg varžybose.

29-erių latvis dvikovėje iškėlė 410 kilogramų (rovimas – 180, o stūmimas – 230 kg). Sidabras atiteko Armėnijos atstovui Simonui Martirosianui (195 + 228 = 423), o auksas – uzbekui Akbarui Jurajevui, kuris su 430 kg (193 + 237) pasiekė naują olimpinį rekordą.

Artūras Plesniekas

Antradienį bronza nebuvo vienintelis kaimynų džiaugsmas olimpiniame Tokijuje.

Į olimpinių žaidynių moterų paplūdimio tinklinio turnyro pusfinalį antradienio popietę pateko Latvijos duetas – 23-ejų Tina Graudina ir 24-erių Ansastasia Kravčenoka.

Latvių duetas ketvirtfinalio partijoje 21:13, 18:21, 15:11 nugalėjo Kanados porą – 33-ejų Heather Bansley ir 29-erių Brandie Wilkerson.

Latvijos paplūdimio tinklininkės į olimpinių žaidynių pusfinalį pateko pirmą kartą istorijoje.

Dėl bilieto į finalą T. Graudina ir A. Kravčenoka kovos su australėmis Taliqua Clancy ir Mariafe Artacho.

Primename, kad Latvija savo porą turi ir vyrų paplūdimio tinklinio turnyro ketvirtfinalyje. Trečiadienį dėl bilieto į pusfinalį su Brazilijos pora kovos latviai Martinas Plavinis ir Edgaras Točas.

Latvijos olimpinė delegacija Tokijuje savo medalių sąskaitą atidarė dar praėjusią savaitę, kai vyrų komanda laimėjo trijulių krepšinio turnyro finalą. Tai buvo pirmasis latvių aukso medalis žaidynėse nuo 2012-ųjų. Latviai į žaidynes delegavo 33 sportininkus.

Du medalius, kuriuos iškovojo fechtuotojos, savo sąskaitoje jau turi ir estai, į žaidynes taip pat delegavę 33 atletus. Šiauriausios iš trijų Baltijos valstybių sąskaitoje jau yra vienas aukso ir vienas bronzos medalis.

Į Tokijų Lietuva delegavo 42 atletus, tačiau savo medalių sąskaitos kol kas neatidarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)