Vienas iš incidentų kilo lėktuve, kuriuo iš Tokijo į gimtinę kartu keliavo Australijos regbio septynetų komanda ir žaidynėse dalyvavusi futbolo rinktinė.

„Japan Airlines“ pateikė oficialų skundą Australijos olimpiniam komitetui dėl sportininkų siautėjimo oro transporto priemonėje.

Skunde informuojama, kad viso 10 valandų trukmės skrydžio metu regbio ir futbolo komandų nariai rengė tikras vyriškas bakchanalijas.

Jie be saiko gėrė alkoholinius gėrimus ir tiesiog terorizavo kitus skrydžio dalyvius – dainavo, šūkavo, šokinėjo, nepakluso pilotų ir stiuardų raginimams sėstis, įžeidinėjo kitus keleivius.

„Nė vienas iš jų nedėvėjo kaukės, buvo geriama visą kelionę, elgiamasi įžūliai“, – „The Australian“ cituoja vieną iš kančia kitiems keleiviams tapusio skrydžio dalyvių.

Australijos olimpinis komitetas pradėjo tyrimą, kurio metu abiejų komandų nariai kaltę verčia vieni kitiems ir atsisako prisiimti atsakomybę.

Pažymėtina, kad australų regbininkai sugebėjo prisidirbti ir olimpiniame Tokijo kaimelyje.

Komanda, grupės varžybose sugebėjusi įveikti tik Korėjos atstovus ir ketvirtfinalyje 0-19 pralaimėjusi Fidžiui, pasibaigus turnyrui surengė itin audringą vakarėlį savo nakvynės vietoje.

Kaip informavo žaidynių organizatoriai, australai savo kambariuose paliko „neįtikėtiną betvarkę“.

Regbininkai sulaužė lovas, suniokojo aplinką ir „privėmė ten, kur vemti nereikėtų“, japonų nusiskundimus cituoja „The Australian“.

Anot Sports.Yahoo.com, prisidirbti sugebėjo ir australų irkluotojai, kurie savo viešbučio kambario sienoje kažkokiu įnagiu pramušė skylę.

Masinių šėlionių metu kažkur dingo Australijos rinktinės talismanai – tikro dydžio pripučiama kengūra ir ir strutis emu. Vėliau jie aptikti Vokietijos sportininkams skirto olimpinio kaimelio teritorijoje.

Australijos rinktinės talismanu tapusi kengūra Tokijuje

Australijos delegacijos vadovas Ianas Chestermanas viešai atsiprašė, tačiau savo pasisakyme bandė apginti atletus.

„Jauni žmonės padarė klaidą, jie paliko kambarius tokius, kokių palikti nereikėjo. Aš žinau, kad dauguma jų nuoširdžiai apgailestauja. Bet kuriuo atveju, kambariai nebuvo paversti šiukšlynu, kaip buvo skelbta. Padaryta žala buvo pakankamai nedidelė, mes turėjome nemalonų pokalbį su dalimi prasižengusiųjų ir manau, kad jie suprato pasielgę neteisingai“, – dėstė jis.

Ianas Chestermanas

Tiesa, kaip galima spręsti iš vėliau vykusio australų sportininkų skrydžio namo atgarsių, atgailavo toli gražu ne visi.

Australija į olimpines žaidynes delegavo 477 sportininkus. Iki antradienio popietės jie iškovojo 14 aukso, 4 sidabro ir 15 bronzos medalių.

Tokijo olimpinės žaidynės truks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)