Norvegija rezultatu 25:31 (12:13) turėjo pripažinti olimpinių ir pasaulio čempionų danų pranašumą.

Favoritai ėmė tolti iškart po pertraukos, atlaikė atsakomąjį norvegų spurtą ir rungtynių pabaigoje išvengė nepageidaujamos intrigos.

Geriausias 2011, 2015 ir 2018 metų pasaulio rankininkas Mikkelis Hansenas pasižymėjo 8 įvarčiais ir turėjo lygiavertį partnerį puolime – tiek pat kartų kamuolį į varžovų vartus siuntė Jacobas Holmas.

Norvegijos gretose taip pat 8 įvarčius pelnė Sanderis Sagosenas.

Prieš tai grupės varžybose Danija laimėjo keturis kartus, o vienintelė nesėkmė prieš Švediją nesutrukdė užimti pirmos vietos. Kitame pogrupyje norvegai finišavo ketvirti (3 pergalės/2 pralaimėjimai).

Primename, kad Norvegijos rinktinė bus viena iš Lietuvos varžovių ateinantį sausį Vengrijoje ir Slovakijoje vyksiančiose Europos pirmenybėse, į kurias lietuviai grįš po 22 metų pertraukos. F grupėje taip pat kovos šeimininkai slovakai bei rusai.

Mikkelis Hansenas

Tuo metu Danijos rankininkų olimpiniame pusfinalyje ketvirtadienį lauks bronzinė praėjusio pasaulio čempionato prizininkė Ispanija.

Pirėnų pusiasalio atstovai po įnirtingų kautynių 34:33 (18:20) eliminavo planetos vicečempionus švedus.

Likus žaisti 15 min. iki finalinės sirenos skandinavai dar buvo priekyje 29:25, tačiau ispanai laiku perėmė iniciatyvą, o prasidėjus paskutinei minutei dviejų įvarčių persvarą nugalėtojams suteikė kirgizų kilmės Aleksas Dujšebajevas. Per likusį laiką švedai spėjo tik sušvelninti rezultatą.

Į pergalę Ispaniją vedė 8 kartus pasižymėjęs ir šimtaprocentiniu tikslumu metęs Aleixas Gomezas, Švedijos neišgelbėjo 10 Hampuso Wanne taiklių metimų.

Ispanijos rankinio rinktinė

Kitame ketvirtfinalyje Rio de Žaneiro olimpiniai vicečempionai prancūzai 42:28 (21:14) nušlavė olimpinius debiutantus iš Bahreino.

Bet naujokų bus ir pusfinalio etape. Niekada taip toli žaidynėse nenukeliavęs Egiptas 31:26 (16:12) nušluostė nosis vokiečiams.

Egiptiečiai turi unikalią galimybę iškovoti pirmuosius apdovanojimus pasaulinėje arenoje, kurią iš jų atimti pirmiausia mėgins kur kas labiau patyrę prancūzai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)