Alpių valstybės krepšininkai Tokijo olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje 94:70 eliminavo vokiečius.

„Žinau, kas dabar dedasi Slovėnijoje. Žinau, kad šiąnakt ten niekas nemiegojo. Šis paveikslas – tobulas, jam trūksta tik mūsų fanų tribūnose“, – po rungtynių tuščioje Saitamos arenoje sakė slovėnų snaiperis Klemenas Prepeličius.

Būdravo ne tik slovėnų gerbėjai – olimpiniame kaimelyje praėjusi naktis taip pat buvo nerami.

Kadangi visi ketvirtfinalių mačai žaidžiami tą pačią dieną, o pradėti ilgą antradienį reikėjo slovėnams su vokiečiais, į kovą teko stoti jau dešimtą ryto, kai Europoje dar buvo gili naktis.

„Nemeluosiu, buvo keista žaisti lemiamą mačą taip anksti. Šiąnakt miegojau siaubingai. Gerai tai, kad dabar turime daugiau laiko atgauti jėgoms“, – komentavo „natūralizuotas“ slovėnų vidurio puolėjas Mike'as Tobey.

Debiutuojanti olimpinėse žaidynėse rinktinė iškart atsidūrė per žingsnį nuo apdovanojimų pakylos.

Atrodo, kad Slovėnijai nuo pat liepą vykusio olimpinės atrankos turnyro Kaune viskas einasi lengvai lyg peiliu per sviestą, bet M. Tobey tokį įspūdį sklaidė.

„Negaliu pasakyti, kad šiandien mes kontroliavome įvykius – mes tiesiog pašėlusiai kovėmės“, – pažymėjo 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių prie pergalės prisidėjęs aukštaūgis, kuriam tai buvo jau trečias dvigubas dublis per ketvirtas rungtynes Tokijuje.

„Neįtikėtina, Slovėnija – viena iš keturių stipriausių pasaulio krepšinio šalių. Tikiuosi, kad nesustosime, nors laukia labai sunkūs varžovai“, – apibendrino slovėnų žvaigždė Luka Dončičius, antradienį pasižymėjęs 20 taškų, 11 rezultatyvių perdavimų ir 8 atkovotais kamuoliais.


„Pirmą kartą savo karjeroje matau, kaip kiekvienų varžovų gynybos planas yra sistematiškai paruošiamas būtent mums, ypač L. Dončičiui. Be to, kiekvienas priešininkas bando vis kitą taktiką. Galime didžiuotis, kad esame taip vertinami, kad priverčiame stipriausias rinktines taikytis prie mūsų“, – konstatavo A. Sekuličius.

Pusfinalyje ketvirtadienį prieš jo auklėtinius stos Prancūzija arba Italija.

„Esame laimingi, tačiau paskutinio žodžio dar netarėme. Sunkiai dirbome visą vasarą, ir dabar neatleistume sau, jei viską paleistume vėjais per 40 žaidimo minučių. Taigi, priežasčių nervintis yra“, – pabrėžė su Kauno „Žalgiriu“ šią vasarą sietas, bet į Lietuvos čempionų stovyklą taip ir neatvyksiantis gynėjas Jaka Blažičius.

„Žalgirio“ naujokas antradienį žaidė vokiečių gretose – Nielsas Giffey pelnė 10 taškų, bet svarbesnių darbų turėjo po savuoju krepšiu, kur buvo vienas iš L. Dončičiaus sargų. Mačą jis baigė anksčiau laiko išnaudojęs asmeninių pražangų limitą.

Vis dėlto ne oponentų talentas puolėjui ir jo komandos draugams šįkart kėlė didžiausią pagarbą.

„Daug kalbama apie Slovėnijos puolimą, ir mes lygiai taip pat jį akcentavome prieš mačą. Tačiau reikalas tas, kad ir jų gynyba buvo labai agresyvi. Jie išmušė mus iš ritmo, buvo labai sunku žaisti“, – neslėpė N. Giffey.

„Aš žaviuosi tuo, kaip vieningai žaidžia slovėnai. Taip pat didelį įspūdi paliko labai kieta jų gynyba, kuri buvo geresnė nei tikėjausi. Šiandien ji ir lėmė galutinį rezultatą. Be to, jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, nors paprastai tai būna mūsų stiprybė“, – mūšio lauką apžvelgė Vokietijos treneris Henrikas Rodlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)