Tarptautinės dviračių federacijos kvietimas priimti likusią kvotą ir vykti į Japoniją Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) pasiekė sekmadienį.

„Mūsų žiniomis, vienas iš kelialapį turėjusių nacionalinių olimpinių komitetų vietos atsisakė, todėl ji buvo pasiūlyta pirmai už brūkšnio likusiai Lietuvai.

Situacija – labai panaši į tą, su kuria susidūrėme dėl vyrų porinės keturvietės. Laiko labai mažai, o procedūra sudėtinga: turėjome aktyvuoti akreditaciją, gauti leidimą jai įvažiuoti į šalį, o pati sportininkė turėjo spėti atlikti du COVID-19 testus. Laimė, viskas sklandžiai pavyko ir O. Baleišytė jau netrukus išvyks į Tokiją“, – sakė LTOK Olimpinio sporto direkcijos vadovas Einius Petkus.

O. Baleišytė rugpjūčio 8 dieną startuos dviračių treko moterų daugiakovės (omniume) varžybose.

Likus kelioms dienoms iki varžybų į Tokiją atvyko ir vyrų porinė keturvietė. Kelialapis lietuviams atiteko po to, kai Rusijos komanda atsisakė vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)