„Aš nesitikėjau, kad būsime penktos. Geriausiu atveju, pagal startavusių komandų sudėtį galėjome pretenduoti į septintą vietą. Kad mes iš septintos pozicijos užkopėme į penktąją, man atrodo yra nerealus pasirodymas. Mes net pasaulio čempionate nesame taip aukštai pakilę“, – pasibaigus komandų sprinto lenktynėms kalbėjo S. Krupeckaitė.

Palausta, ar įmanoma buvo įveikti kines, penktą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti S. Krupeckaitė nusijuokė: „Šiandien – ne. Tai parodė ir jų rezultatai“.

Labiausiai patyrusi Lietuvos olimpinės rinktinės narė atkreipė dėmesį, kad treke veikė kondicionieriai, dėl ko važiavimas vertė jaustis keistai.

„Naujiena treke – veikia kondicionieriai, kurie viduje važiuoti nepadeda. Maišosi karštas ir šaltas oras, išeina tarsi prieš vėją važiuoji. Keista savijauta – nežinia, ar sunku ar lengva. Kondicionieriai pučia, cirkluluoja orą. Ar tai gerai, pasakysime, kai pradėsime važiuoti laikui“, – įspūdžiais dalijosi S. Krupeckaitė.

Jos komandos porininkė M. Marozaitė tvirtino, kad jai debiutas olimpinėse žaidynėse tikrai vykęs: „Užskaitau“ debiutą. Asmeninį pasidariau. Rezultatas geras. Trekas labai panašus į Panevėžio. Per treniruotę pajuokavome, važiuosime, kaip namuose. Panašiai ir buvo“.

Per daugiau nei 100 km nuo pagrindinio olimpinių žaidynių centro nutolusiame Izu velodrome, skirtingai nei kitur, buvo leidžiami ir žiūrovai. „Smagu, žiūrovai palaikė kiekvieną komandą, plojo visiems. Gera ir malonu. Labiausiai girdėjome lietuvius“, – pasakojo S. Krupeckaitė.

Šeštadienį į Tokiją atskridusios Lietuvos treko dviratininkės teigė tokį sprendimą priėmusios dėl ankstesnės patirties – prieš dvejus metus viešint Hiracukoje esant aklimatizacijai rezultatai negerėjo.

„Todėl treneris priėmė sprendimą komandų sprinte startuoti be aklimatizacijos. Kelios dienos dabar bus lengviausios, o akcentas buvo komandinis sprintas. Su sprintu vėliau bus sunkiau, kai prasidės tikroji aklimatiacija. Gal „krisime“ į duobę. Aišku, kam ruošėmės, tai jau padarėme. Pagrindinė rungtis buvo ši – komandinis sprintas. Lūkesčius, kurių neturėjome, išpildėme“, – neabejojo S. Krupeckaitė.

Tokijuje S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė startuos ir asmeninėse rungtyse – keirine ir sprinte.

Tokijo olimpinių žaidynių komandų sprinto lenktynes S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė pradėjo kvalifikacijos varžybose, kur su 33,276 sek. rezultatu liko septintos tarp aštuonių komandų. Žūtbūtinė kova prasidėjo komandoms stojus į tiesiogines tarpusavio akistatas ketvirtfinaliuose.

Lietuvėms teko galynėtis su antrą rezultatą kvalifikacijoje (32,135 sek.) užfiksavusiomis kinėmis Bao Shanju ir Zhong Tianshi. Nustebinti vienų rungties favoričių Lietuvos pora šansų neturėjo: kinės finišavo pirmosios per 31,804 sek. ir pagerino joms pačioms priklausiusį planetos rekordą 0,230 sek.

Paskutiniajame važiavime lietuvės jau varžėsi dėl 5-6 vietų su Meksikos duetu Daniela Gaxiola ir Yuli Verdugo. Lietuvės finišą pasiekė per 32,808 sek. ir, meksikietes pranokusios 0,360 sek., galutinėje įskaitoje užėmė penktąją vietą.

Kovoje dėl bronzos Rusijos olimpinio komiteto atstovės įveikė Nyderlandų dviratininkes, o aukso medalius pastvėrė kinės, finale vos 0,085 sek. skirtumu aplenkusios vokietes.

Primename, kad 38-erių S. Krupeckaitė yra labiausiai patyrusi sportininkė visoje Lietuvos delegacijoje – Tokijo žaidynės yra jau penktosios jos karjeroje. Tiesa, komandų sprinte veteranė olimpiadoje varžosi pirmą kartą. Kitose rungtyse olimpinio medalio jai iki šiol nebuvo pavykę nuskinti, o geriausias rezultatas buvo ketvirta vieta 2004 metų Atėnų žaidynėse.

Savo ruožtu, 25-erių M. Marozaitė debiutavo olimpinėse žaidynėse. Tokijo veldodrome abi lietuvės dar pasirodys asmeniniame sprinte ir keirine. Daugiau Lietuvos treko dviratininkų į žaidynes neprasimušė.

Tokijuje kol kas Lietuvai sėkmingiausias buvo moterų porinės dvivietės įgulos pasirodymas irklavimo varžybose: Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė užėmė ketvirtą vietą.

Disko metikas Andrius Gudžius ir dar vienas irkluotojas Mindaugas Griškonis liko šešti, o plaukimo rinktinės lyderis Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvu stiliumi distancijoje buvo aštuntas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)