„Kai kuriems kolegoms mūsų pergalės kelia nerimą. Anglų kalba skleidžiama propaganda, sklindanti verbaliniu prakaitu Tokijo karštyje.

Sklinda įsižeidusių ir pralaimėjusių atletų lūpomis. Mes jūsų nepaguosime. Atleisk silpnesniems. Dievas yra teisėjas, o jis mums – padėjėjas“, – rašoma ROK „Twitter“ paskyroje.


2016-ųjų 100 m ir 200 m olimpinis čempionas R. Murphy praėjusią savaitę prarado abu titulus, iškovojo bronzą ir sidabrą, o jį lenkė Jevgenijus Rylovas, kopęs ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio.

Po 200 m plaukimo nugara finalo R. Murphy liejo apmaudą užsimindamas, jog greičiausiai jis varžosi ne 100 proc. sąžiningoje kovoje, o tokios mintys jį kamuoja visus metus bei kelia rimtą galvos skausmą.

Tiesa, vėliau amerikietis oficialioje spaudos konferencijoje švelnino toną teigdamas, jog neturėjo omeny konkrečiai J. Rylovo ir ROK plaukikų.

Į Rusijos olimpinio komiteto prezidento Stanislavo Pozdniakovo mintis aštriai sureagavo JAV plaukimo žvaigždė Lilly King, Tokijuje iškovojusi sidabro ir bronzos medalius.

ROC prezidentas teigė, jog rusų medaliai yra „geriausias atsakymas“ kritikams, kurie abejojo dėl rusų atletų dalyvavimo žaidynėse po dopingo skandalų.

„Kritikai galvoja, kad be dopingo rusų sportininkai negali sėkmingai varžytis, tačiau Tokijuje jie savo darbais ir rezultatais nutildė juos“, – tvirtino ROK vadovas.

Stanislavas Pozdniakovas

Jei R. Murphy išliko diplomatiškas, tai plaukimo krūtine specialistė nevyniojo žodžių į vatą.

„Tokijuje yra daug žmonių, kurių čia neturėtų būti“, – tvirtino L. King.

„Aš neturėjau varžytis su nei su vienu atletu iš šalies, kurios sportininkų čia neturėjo būti. Vietoj uždraudimo (dalyvauti olimpinėse žaidynėse) šalis sulaukė papeikimo bei perpiešė savo nacionalinę vėliavą.

Asmeniškai mano rezultatai nuo to nenukentėjo, bet Ryanui turėjo įtakos (rusų atletų dalyvavimas Tokijuje)“, – drąsiai kalbėjo L. King.

Pats J. Rylovas asmeniškai kreipėsi į amerikietį, anot jo, plaukikai vienas kitam priekaištų neturi.

„Mes susirašėme „Instagram“ žinutėmis, asmeniškai išsiaiškinome vienas su kitu, sutarėme, jog jo žodžiai buvo neteisingai interpretuoti ir tai tebuvo nesusipratimas“, – vėliau kalbėjo olimpinis čempionas J. Rylovas.

„Jo buvo paklausta apskritai apie galimą piktnaudžiavimą dopingu plaukimo sporto šakoje. Jis pasidalino savo nuomone, jog ne visi plaukikai yra „švarūs“. Jis turi teisę pareikšti savo asmeninę nuomonę ir tai greičiausiai kažkur yra problema“, – pridūrė rusas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)