34-erių N. Džokovičius įsišėlo mažojo žaidynių finalo metu, kuriame 4:6, 7:6 (8:6), 3:6 turėjo pripažinti 30-mečio ispano Pablo Carreno Bustos pranašumą.

Labiausiai kentėjo serbo raketės – viena iš jų nuskriejo į tuščias kortų tribūnas, antra buvo negailestingai sulaužyta ir nusviesta į tinklą laikantį sulpelį.


Dėl nesugebėjimo susivaldyti N. Džokovičius susilaukė įspėjimo, nors P. Carreno Busta prašė skirti varžovui ir dar griežtesnę sankciją.

Prasidėjus naujai savaitei N. Džokovičiaus veiksmus viešai įvertinti nusprendė kita teniso legenda – 35-erių R. Nadalis, pats praleidęs Tokijo žaidynes.

Šiuo metu JAV esantis ispanas ruošiasi Vašingtone prasidedančiam „Citi Open“ turnyrui ir kritiką N. Džokovičiui išsakė viešoje spaudos konferencijoje.

„Labai džiaugiuosi dėl P. Carreno Bustos ir Ispanijos – iškovoti medalį žaidynėse yra prestižinis pasiekimas, – teigė R. Nadalis, pats turintis Pekino olimpinių žaidynių vyrų vienetų varžybų auksą ir Rio de Žaneiro žaidynių dvejetų turnyro aukso medalį. – Tačiau to, ką Tokijuje išdarinėjo Novakas, reikėtų vengti.“

„Gerai, kad tribūnose nebuvo žmonių ir nenutiko nieko blogo“, – N. Džokovičiaus raketės numetimą įvertino R. Nadalis.

„Kai tu esi pavyzdys milijonams pasaulio vaikų, toks tavo paveikslas tikrai nėra pats gražiausias. Galų gale, tu esi pirmoji pasaulio raketė ir vienas iš geriausių tenisininkų istorijoje. Tikrai keista, kai tokio aukšto lygio sportininkas negali susivaldyti ir reaguoja būtent taip. Noras laimėti ir emocijos kartais paima viršų“, – savo kritiką ilgamečiui oponentui tęsė R. Nadalis.

„Gabūt tokių atvejų pavyktų išvengti, jei turnyro organizatoriai taikytų griežtesnes nuobaudas“, – pasvarstė ispanas.

Jis pats jau keletą dienų treniruojasi Vašingtone ir laukia pirmosios trečiadienį vyksiančios savo partijos. Ispanijos teniso veteraną paskutiniu metu stabdė traumos. Kaip sako jis pats, „kūnas pasakė, kad privalau pailsėti ir praleisti tiek Vimbdono turnyrą, tiek olimpinės žaidynes.“

„Buvo skaudu, tačiau jeigu noriu tęsti karjerą, privalau priimti tokius sprendimus“, – konstatavo R. Nadalis, paskutinį kartą oficialią partiją žaidęs birželio viduryje, kai Prancūzijos atviro teniso čempionato („French Open“) pusfinalyje pralaimėjo tam pačiam N. Džokovičiui.

Tiesiai į turnyro Vašingtone šešioliktfinalį patekęs R. Nadalis jame žais su amerikiečio Jacko Socko (ATP -192) ir japono Yoshihito Nishiokos (ATP-402) poros laimėtojais.

Pats R. Nadalis pasaulio reitinge vis dar yra trečias.

Turnyre dalyvaus ir lietuvis Ričardas Berankis (ATP-86). Pirmadienio vakarą pirmame turnyro etape 31-erių tenisininkas žais su 27-erių amerikiečiu Mitchellu Kruegeriu (ATP-174).

Tokijo olimpinės žaidynės
tęsis iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)