Vyrų svorio kategorijos per 91 kg ketvirtfinalyje 26-erių boksininkas surėmė pirštines su britu Frazeriu Clarke'u.

Kova buvo sustabdyta antrame raunde, kai ringo teisėjas iš JAV traktavo oponentui skausmingą M. Alievo judesį galva kaip tyčinį smūgį ir diskvalifikavo Prancūzijos atstovą.

Pasipiktinęs tokiu sprendimu M. Alievas atsisakė pripažinti pralaimėjimą ir protestavo. Boksininkas maždaug valandą sėdėjo ant ringo grindų, taip keldamas grėsmę tolesnių kovų tvarkaraščiui.

Su sportininku pirmiausia kalbėjosi Prancūzijos komandos treneriai, atnešę jam vandens. Vėliau prie jų prisijungė turnyro organizatoriai. Galiausiai M. Alievas buvo įkalbėtas atsisakyti savo „streiko“.

Mouradas Alievas

„Taip norėjau parodyti, kad su manimi pasielgta visiškai nesąžiningai. Kai kuriems mano komandos draugams nutiko tas pats. Visą gyvenimą treniravausi ruošdamasis šiai kovai, bet dabar viskas baigta dėl teisėjo sprendimo. Būčiau laimėjęs, todėl natūralu, kad einu iš proto“, – skundėsi sunkiasvoris, iškart po kovos šaukęs, jog teisėjas prieš diskvalifikuodamas jo nė neįspėjo dėl įtartinų judesių.

Tuo metu mažiausiai bronzos medalį jau užsitikrinęs jo oponentas buvo įsitikinęs, kad teisėjas tiksliai įvertino situaciją.

„Jaučiau, kad jis kelis kartus pernelyg lenkėsi žemyn, kai suartėdavome. Ne man spręsti, ar tai darė tyčia. Po kovos pasakiau jam, kad nusiramintų, kad spręstų ne emocijomis, o šalta galva. Suprantu, kad jam sunku susitaikyti su nesėkme, bet geriausia, ką gali padaryti pralaimėjęs – grįžti į rūbinę“, – dėstė F. Clarke'as.

Pajėgiai Prancūzijos bokso rinktinei, kuri prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovojo šešis medalius, varžybų pradžia klostosi nesėkmingai. Prieš tai lengvasvorio Sofiane'o Oumihos kova su amerikiečiu Keyshawnu Davisu buvo nutraukta anksčiau laiko, nors akivaizdaus nokauto prancūzas nepatyrė.

„Atrodo, tarsi kažkas nenorėtų mūsų medalių. Panašių istorijų būna per kiekvienas olimpines žaidynes. Dėl to aš paliksiu Prancūzijos rinktinę ir apskritai mesiu šį darbą“, – piktinosi komandos vyriausiasis treneris Johnas Dovi.


Primename, kad dėl nuolatinių teisėjavimo skandalų, o taip pat korupcijos šešėlių Tarptautinėje bokso asociacijoje (AIBA) Tokijo olimpiados bokso turnyrą rengia speciali Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) darbo grupė.

Lietuvos boksininkų žaidynėse nėra pirmą kartą po nepriklausomybės atkūrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)