Ištraukti burtai lėmė, kad M. Knystautas jau pirmoje kovoje – svorio kategorijos iki 130 kg aštuntfinalyje – susitiko su vienu labiausiai tituluotų imtynininkų, tarp olimpinių žaidynių favoritų įvardijamu turku Riza Kayaalpu. Lietuviui teko pripažinti varžovo pranašumą 1:5.

R. Kayaalpas jau du kartus stovėjo ant olimpinių žaidynių garbės pakylos – 2016 metais Rio de Žaneire iškovojo sidabrą, 2012 metais Londone – bronzą. Be to, jis keturis kartus yra tapęs pasaulio ir net 9 kartus – Europos čempionu. Lietuvis su turku anksčiau nė karto nekovojo tarpusavyje.

„Kova vyko taip, kaip ir tikėjausi – darys didelį spaudimą, stegsis išstumti, atakuoti. Apmaudu dėl parterio pirmajame kėlinyje, kai praleidau tuos 4 taškus. Žinojau, kad darys dešinę ataką, gal per daug gyniausi, gal gynybos klaida ir jis apgavo mane – pervertė į kairę. Nespėjau susigrupuoti ir pervertė vėl į dešinę. Paskui pakeičiau gynybą ir pavyko atstovėti pirmame kėlinyje“, – pasakojo M. Knystautas.

Anot lietuvio, antrą kėlinį jis buvo aktyvesnis, bet „atlošti“ 4 taškus labai sunku prieš tokio lygio atletą: „Apmaudu. Parteryje atakos padaryti nepavyko. Suprakaitavome, naujas kilimas slidus, aišku, tai nepasiteisinimas. Reikėjo atstovėti. Tuomet būtų 1:1 ir būtų neaišku, kaip viskas būtų pasibaigę. Galėjau kovoti, nebuvo taip, kad daužytų, stumdytų“.

Net pralaimėjęs pirmą kovą M. Knystautas dar turi galimybę pratęsti varžybas dėl medalių, bet reikia, kad turkas patektų į finalą. Tada lauktų paguodos varžybos ir galimybė iškovoti bronzą.

Tiesa, turko kelias į finalą nebus lengvas – pusfinalyje jam gali tekti susidurti su 38 metų kubiečiu, triskart olimpiniu čempionu Mijainu Lopezu.

Kaip vėliau paaiškėjo lietuvį įveikęs R. Kayaalpas ketvirtfinalyje 6:2 nugalėjo vokietį Eduardą Poppą ir pusfinalyje, kaip ir tikėtąsi, susigrums su kubiečiu M. Lopezu Nunezu. Pastarasis ketvirtfinalyje be didesnio vargo 8:0 įveikė Irano imtynininką Aminą Mirzazadehą.

„Kubiečio lygio negaliu vertinti. Iš kalbų girdėjau, kad stiprus, bet kaimelyje vakar jis dar metė svorį. Neaišku, kokios formos bus. Tikiuosi, kad turkas laimės, – kalbėjo M. Knystautas. – Šiaip nesureikšminu varžovų. Atvažiavau kovoti, neatvažiavau mintyse medalį užsidėjęs. Jei nori laimėti medalį, tai reikia laimėti prieš tokius varžovus, kaip turkas. Pirmiausiai pačiam reikėjo laimėti, tuomet likimą turėčiau savo rankose, o dabar priklausau nuo priešininkų“.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Estijos sąskaitoje kol kas yra vienas aukso ir vienas bronzos medaliai, o Latvijos – vienas aukso medalis.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)