Jamaikos olimpinės komandos kraitį iš karto net trimis medaliais papildė prestižiniame Tokijo olimpinių žaidynių 100 m bėgimo finale triumfavusios šios šalies bėgikės.

Greičiausia buvo Elaine Thompson-Herah, finišą pasiekusi per 10,61 sek. ir apgynusi prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovotą titulą. Tuo pačiu 29 metų sprinterė pagerino net 33-ejus metus galiojusį olimpinį šios rungties rekordą.

Antrą vietą užėmė 34-erių veteranė Shelly Ann Fraser-Pryce (10,74 sek.), kuri olimpine sprinto čempione tapo 2008 ir 2012 metais, o Rio de Žaneire buvo laimėjusi bronzą. Trečia liko asmeninį rekordą (10,76 sek.) fiksavusi Shericka Jackson, kuri iki šiol labiau pasižymėdavo 400 m distancijoje.

Tai buvo pirmieji Karibų jūros valstybės apdovanojimai Tokijuje, leidę jai pakilti iškart į 29-ą vietą valstybių įskaitoje.

Aukščiausios kokybės olimpinių medalių dublį surinko ir Švedijos disko metikai. Finale įrankį 68 m 90 cm nusviedęs Danielis Stahlis iškovojo auksą, o sidabro medalį laimėjo jo tautietis Simonas Petterssonas (67 m 39 cm.). Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius šioje rungtyje užėmė šeštą vietą.

Disko metimo sektoriuje triumfavęs Švedijos duetas padovanojo savo šaliai pirmuosius medalius Tokijo žaidynėse, o auksas ir sidabras ją iškart pakylėjo į 30-ą vietą bendroje įskaitoje.

Šią poziciją su Švedija po šios dienos dalinasi ir Lenkijos komanda. Lietuvos kaimynų kvartetas Dominika Bacmaga, Kornelia Lesiewicz, Patrykas Grzegorzewiczas ir Jakubas Krzewina buvo greičiausias mišrios estafetės 4x400 m varžybose. Tai buvo pirmasis Lenkijos auksas Tokijuje.

Pirmuoju aukso medaliu per visą olimpinių startų istoriją šiandien džiaugėsi ir Kataras. Šios valstybės atstovas Fares Ibrahimas Elbakhas užėmė pirmą vietą sunkiosios atletikos varžybose svorio kategorijoje iki 96 kg. Bendroje dviejų veiksmų sumoje iškėlęs 402 kg svorį jis pasiekė ir naują olimpinį rekordą.

Tuo metu olimpinių medalių lentelės viršūnėje ir toliau plėvesuoja Kinijos vėliava. Šios šalies sportininkai šeštadienį iškovojo du aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalius.

Iš viso Kinija jau yra surinkusi 46 medalius, iš jų net 21 – aukso. Antroje vietoje vis dar laikosi 17 aukso medalių turinti Japonija, 16 – JAV sąskaitoje. Amerikiečiai taip pat kaip ir Kinijos sportininkai, Tokijuje jau iškovojo 46 olimpinius medalius.

Olimpinius medalius Japonijos sostinėje jau yra iškovojusios 76 šalys, o bent vienu aukso apdovanojimu gali pasigirti 49 valstybių atstovai.

Iš viso Tokijuje išdalinta jau beveik pusė visų numatytų medalių komplektų – 153 iš 339.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)