Trys į jį prasibrovusios jamaikietės išsidalino visas prizines vietas, o greičiausia buvo net 33-ejus metus galiojusį olimpinį rekordą sumušusi Elaine Thompson-Herah.

29-erių sprinterė finišą pasiekė per 10,61 sek. ir apgynė prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovotą titulą.

Ji nugnybo vieną šimtąją sekundės dalį nuo amerikietės Florence Griffith Joyner rezultato, užfiksuoto dar 1988 metais Seule.

Tai buvo vienas seniausių olimpinių lengvosios atletikos rekordų. Ilgiau nepajudinamas yra tik kito amerikiečio Bobo Beamono rezultatas šuolių į tolį sektoriuje (8,90 m), nepagerintas nuo pat 1968 metų Meksiko žaidynių, bei 1980-aisiais Maskvoje fiksuoti rutulio stūmikės iš VDR Ilonos Slupianek (22,41 m) ir 800 m bėgikės iš SSRS Nadeždos Olizarenko (1 min. 53,43 sek.) rekordai.

Nuo Seulo olimpiados taip pat išsilaikę dar ašuoni įvairių rungčių lengvaatlečių olimpiniai rekordai.

Moterų 100 m bėgimo pasaulio rekordas, irgi užfiksuotas 1988-aisiais, priklauso tai pačiai F. Griffith Joyner – 10,49 sek.

Šeštadienį Tokijuje antrą vietą užėmė 34-erių veteranė Shelly Ann Fraser-Pryce (10,74 sek.), kuri olimpine sprinto čempione tapo 2008 ir 2012 metais, o Rio de Žaneire buvo laimėjusi bronzą.

Trečia liko asmeninį rekordą (10,76 sek.) fiksavusi Shericka Jackson, kuri iki šiol labiau pasižymėdavo 400 m distancijoje.


Tai buvo pirmieji Karibų jūros valstybės apdovanojimai Tokijuje, leidę pakilti iškart į 29-ą vietą valstybių įskaitoje.

Arčiausiai „Jamaikos lygos“ atsidūrė Marie-Josee Lou iš Dramblio Kaulo Kranto (10,91 sek.).

Tuo metu mišrią estafetę 4x400 m laimėjo Lenkijos kvartetas Dominika Bacmaga, Kornelia Lesiewicz, Patrykas Grzegorzewiczas ir Jakubas Krzewina.

3 min. 9,87 sek. trasoje sugaišę pietiniai Lietuvos kaimynai 0,34 sek. aplenkė Dominikos Respublikos komandą, o pastaroji savo ruožtu finiše buvo vos 0,01 sek. greitesnė už favoritais laikytus amerikiečius.

Lenkijos mišrios estafetės komanda

Beje, abu prizininkais tapę kvartetai pusfinalyje buvo diskvalifikuoti dėl estafetės lazdelės perdavimo taisyklių pažeidimo, bet pateikė apeliaciją ir vėliau buvo pakviesti į finalą.

Lemiamo bėgimo metu diskvalifikacijos neišvengė Vokietijos bėgikai.

Mišri estafetė olimpinėse žaidynėse vyko pirmą kartą. Ją laimėję lenkai pelnė pirmą aukso medalį Tokijuje, kuris leido pakilti į 30 vietą valstybių įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)