JAV žvaigždė Caelebas Dresselas pirmasis Japonijos sostinėje sugebėjo vyrų individualioje rungtyje distanciją nuplaukti greičiausiai istorijoje.

100 m plaukimo peteliške finale 24-erių amerikietis finišavo per 49,45 sek., 0,05 sek. pagerindamas jam pačiam dvejus metus priklausiusį planetos rekordą.

C. Dresselas Tokijuje iškovojo jau trečią aukso medalį: prieš tai jis triumfavo prestižinėje 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje ir esatefetėse 4x100 m laisvu stiliumi.

Prieš penkerius metus Rio de Žaneire JAV rinktinės lyderis olimpiniu čempionu tapo dukart.

Apskritai jis beveik nežino pralaimėjimo skonio: pasaulio pirmenybėse olimpiniame (50 m) baseine C. Dresselas yra iškovojęs 13 auksinių ir vos 2 sidabrinius medalius – ir abu estafetėse.

Šeštadienį Tokijuje įkandin amerikiečio finišavo naują Europos rekordą užfiksavęs vengras Kristofas Milakas (49,68 sek.) bei šveicaras Noe Ponti (50,74 sek.).

Kur kas prasčiau C. Dresselui sekėsi antrą kartą nėrus į olimpinį baseiną. Su tautiečiais kombinuotoje mišrioje estafetėje 4x100 m jis liko be medalių – JAV kvartetas užėmė vos penktą vietą.

Užtat spindėjo britai, sumušę ne tik konkurentus, bet ir Kinijai priklausiusį bei metus išsilaikiusį planetos rekordą.

Didžiosios Britanijos plaukikai

Kathleen Dawson, Adamas Peaty, Jamesas Guy ir Anna Hopkin distanciją įveikė 3 min. 37,58 sek. ir kinų rezultatą pagerino beveik sekunde.

Kinijos komanda šįkart tenkinosi sidabru, bronzą pelnė australai.

Moterų 200 m plaukimo nugara finalą laimėjo Kaylee McKeown (2 min. 8,18 sek.), aplenkusi kanadietę Kylie Masse bei tituluotą tautietę Emily Seebohm.

800 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje trečią kartą iš eilės triumfavo favoritė iš JAV Katie Ledecky (8 min. 12,57 sek.), už nugaros palikusi australę Ariarne Titmus bei italę Simona Quadarella.

24-erių ištvermės rungčių karalienė Tokijuje susižėrė ketvirtą medalį (du aukso ir du sidabro). Iš viso jos trofėjų galerijoje – jau dešimt olimpinių medalių ir šeši, laimėti individualiose rungtyse. Pagal pastarąjį kraitį K. Ledecky neturi lygių tarp moterų plaukikių, ir tai – dar ne pabaiga. Amerikietė iškart pažadėjo tęsti karjerą bent jau iki 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių.

Katie Ledecky

Likus vienai dienai iki plaukimo programos pabaigos Tokijo žaidynėse pagerinti iš viso penki planetos rekordai. Prieš tai Tatjana Schoenmaker iš Pietų Afrikos Respublikos įsirašė į istoriją 200 m plaukime krūtine (2 min. 18,95 sek.), o Kinijos ir Australijos moterų kvartetai tą patį padarė atitinkamai estafetėse 4x200 m (7 min. 40,33 sek.) bei 4×100 m (3 min. 29,69 sek.) laisvu stiliumi.

Sekmadienį Tokijuje bus išdalinti paskutiniai penki plaukimo apdovanojimų komplektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)