Antroje vietoje su 17 aukso medalių rikiuojasi žaidynių šeimininkė Japonija. Beje, tai yra naujas olimpinis Japonijos rekordas. Iki šiol daugiausiai – po 16 olimpinių aukso medalių japonai iškovojo 1964 m. Tokijuje ir 2004 m. Atėnuose.

Po aštuonių dienų trečioje olimpinių medalių lentelės pozicijoje su 14 aukso medalių yra JAV. Kita vertus, amerikiečiai pirmauja pagal bendrą iškovotų apdovanojimų skaičių, kurių jie jau turi 41.

Bene didžiausia penktadienio sensacija tapo Serbijos teniso žvaigždės, 1-osios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus pralaimėjimas vyrų vienetų varžybų pusfinalyje. Serbą įveikė Vokietijos atstovas Alexanderis Zverevas.

Penktadienį Tokijuje jau startavo ir lengvosios atletikos varžybos, kuriose pirmąjį medalių komplektą išsidalijo 10 tūkst. metrų bėgę vyrai. Šioje distancijoje, kaip įprasta, triumfavo visas tris podiumo vietas užėmę afrikiečiai. Auksas atiteko Selemonui Baregai iš Etiopijos, sidabras ir bronza – atitinkamai Joshua Cheptegei ir Jacobui Kiplimo iš Ugandos.

Irkluotojų varžybose du aukso medalių komplektus iškovojo Naujosios Zelandijos atstovai, plaukimo varžybose nemenkas skandalas kilo po sidabrą 200 m plaukimo nugarą varžybose iškovojusio amerikiečio Ryano Murphy pasisakymo.

Dvi Kinijos atstovės iškovojo medalius moterų šuolių nuo tramplino individualiose varžybose – auksas atiteko Zhu Xueying, sidabras – Liu Lingling.

Šeštadienį visos Lietuvos akys kryps į disko metimo sektorių, kur dėl apdovanojimo varžysis šalies lengvosios atletikos rinktinės lyderis – disko metikas Andrius Gudžius.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso)

Apskritai medalius jau yra iškovojusios 70-ies šalių delegacijos. Bent po vieną aukso medalį turi 42 šalys, tarp jų – Latvija ir Estija.

Lietuvos olimpinė delegacija kol kas lieka be apdovanojimų.

Žaidynės Tokijuje baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)