Kombinuotos estafetės 4×100 m varžybose Danas Rapšys, Deividas Margevičius, Andrius Šidlauskas ir Simonas Bilis neįveikė pusfinalio etapo barjero.

Lietuviai antrajame pusfinalio plaukime dėl taisyklių pažeidimo iš karto po finišo buvo diskvalifikuoti. Toks pat likimas ištiko ir Brazilijos komandą.

Įprastai taisyklių pažeidimai fiksuojami ir diskvalifikacija pritaikoma dėl netikslumų keičiantis plaukikams – t.y. pernelyg ankstyvo pasikeitimo laukiančio sportininko starto. Taip nutiko ir šį kartą.

Jau po varžybų paaiškėjo, kad vos keliomis šimtosiomis sekundės dalimis per anksti į baseiną įšoko antrasis plaukęs ir D. Rapšį olimpiniame vandenyje pakeisti turėjęs A. Šidlauskas.

„Geriau būtų nepasakę, kiek laiko per anksti įšokau. Čia gi akimirkos, tu per tiek laiko net chronometro du kartus nespėsi paspausti! Apmaudu, – vienas per kitą žurnalistams po plaukimo aiškino lietuviai. – Viskas buvo smagu, kol pamatėme žodį – diskvalifikuoti.“

„Šiek tiek graudu, net ašaros kaupiasi. Juk norėjau kaip geriau, o dabar viską sugrioviau“, – graužėsi pats A. Šidlauskas.

Visgi kiti lietuviai ramino kolegą.

„Andriaus nekaltiname, juk čia yra komandinė rungtis, todėl diskvalifikuoti buvome visi“, – užuojautos sulaukė panevėžietis.

„Aišku, būtų buvę žymiai geriau, jei būtume likę kad ir kokie šešiolikti, bet pagerinę savo rekordą, o ne diskvalifikuoti. Tai būtų tam tikras motyvacinis spyris, gal būtume pasiekę savo greičio rekordą. Na, bet mes dar net nežinome, kaip kuris suplaukė. Viskas baigėsi, kaip baigėsi“, – pridūrė D. Rapšys.

Tiesa, jei lietuvių rezultatas ir būtų buvęs užfiksuotas, mūsiškiai vis tiek būtų likę už finalo borto, nes savo plaukime finišavo priešpaskutiniai, septinti. Į priekį pagal tuomet dar vis fiksuotą, o vėliau anuliuotą laiką jie buvo praleidę ir daug komandų iš kito pusfinalio plaukimo.

D. Rapšys 100 m plaukė nugara, A. Šidlauskas – krūtine, D. Margevičius – peteliške, o S. Bilis – laisvuoju stiliumi.

Varžovus į priekį paleido jau pirmasis startavęs D. Rapšys, o vėliau plaukusiems lietuviams situacijos pagerinti nepavyko.

Greičiausiai tarp 16 atrankoje dalyvavusių komandų plaukė italai, distanciją įveikę per 3 min. 30,02 sek.

Antri buvo britai (3 min. 31,47 sek.), treti – Rusijos plaukikai (3 min. 31,66 sek.). Komandinės estafetės finalai vyks sekmadienį. Į finalą pateko 8 iš 16 pusfinaliuose dalyvavusių estafečių komandų.

Pažymėtina, kad D. Margevičiui ir S. Biliui šios komandinės estafetės varžybos buvo vieninteliai startai Japonijoje.

„Labai apmaudu. Manau, kad būtume likę kokie dvylikti, o dabar laukėme vieno starto ir tokia pabaiga yra žiauri“, – kalbėjo S. Bilis.

D. Rapšys ir A. Šidlauskas dalyvavo ir individualiose varžybose. Geriausią rezultatą pavyko pasiekti D. Rapšiui, kuris pateko į 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalą, bet jame liko paskutinis ir nepateisino į jį dėtų olimpinių vilčių.

Tokijo olimpinės žaidynės truks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)