Oficialiai patvirtinta, kad krepšinio turnyro tęsti nebegalės kaklo traumą patyręs 34-erių metų 207 cm ūgio Aronas Baynesas, abejas rungtynes Japonijoje pradėjęs starto penkete.

Australijos rinktinė olimpinių žaidynių B grupės turnyre laimėjo abu žaistus susitikimus. Okeanijos atstovai 84:67 įveikė Nigeriją ir 86:83 palaužė Italiją, o vidutiniškai po 14 min. žaidęs A. Baynesas rinko po 9 taškus ir 6 atkovotus kamuolius.

Nors grupėje dar liko sužaisti rungtynes su Vokietija, australai jau yra užsitikrinę vietą ketvirtfinalyje.

Visgi nei susitikime su vokiečiais, nei vėlesnėse kovose Toronto „Raptors“ aukštaūgis Australijos ekipai nebepadės – rungtynėse su Italija jis patyrė skausmingą traumą.

Tiesiai iš Saitamos arenos A. Baynesas buvo nuvežtas į ligoninę, kur atlikus tyrimus medikai jam neleido tęsti žaidynių.

„Esu labai nusivylęs, nes su komanda dirbome ir treniravomės labai nuoširdžiai ir turėjome daug vilčių kovoti dėl istorinio šaliai olimpinio medalio. Visgi aš tikiuosi, kad ir be manęs jie puikiai atliks savo darbą“, – apgailestavo A. Baynesas.

„Aronas yra labai svarbi mūsų komandos dalis, mes jaučiamės pažeisti. Tačiau mūsų komandos sudėtis yra gili ir mes pasitikime likusiais 11 vyrukų. Išliekame susikaupę – traumos mūsų sporte yra neišvengiamas dalykas“, – situaciją komentavo australų treneris Brianas Goorijanas.

„Mums tai labai skaudus praradimas. Jo fizinė jėga, patirtis aikštėje buvo viena iš mūsų identiteto dalių. Visgi mes turime susiimti ir išlikti susitelkę – kovoti dėl to, ko čia atvykome. Aš esu įsitikinęs, kad mes toliau sėkmingai sieksime olimpinio aukso“, – pridūrė komandos lyderis Patty Millsas.

Artimiausios australų rungtynės su vokiečiais laukia šeštadienį.

Iš rikiuotės iškritus A. Baynesui, Australijos rinktinės priekinėje linijoje liko 211 cm Jockas Landale'as ir Duopas Thomas Reathas bei 206 cm ūgio Nickas Key.

D. Thomas Reathas olimpiniame turnyre kol kas sužaidė vos 1 min.

Primename, kad savo profesionalo karjeros pradžioje – 2009-2010 m. – A. Baynesas yra žaidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos gretose. Nuo 2013-ųjų australas žaidžia NBA lygoje. Su San Antonijaus „Spurs“ jis 2014-aisiais tapo NBA čempionu.

Šeštadienį A grupėje žais Prancūzija (2/0) – Iranas (0/2), JAV (1/1) – Čekija (1/1). B grupėje susitiks Australija (2/0) – Vokietija (1/1), Italija (1/1) – Nigerija (0/2).

Dabartines turnyro lenteles galite rasti čia.

Į ketvirtfinalį pateks po dvi 1-2 vietas grupėse užėmusios rinktinės ir dvi geriausios trečias vietas užėmusios ekipos.

Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8-ąją. Būtent tą dieną vyks ir krepšinio turnyro finalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)