R. Murphy iškovojo auksą Rio de Žaneiro žaidynėse 100 m ir 200 m nuotoliuose, tačiau rusas abu titulus iškovojo Tokijuje.

200 m plaukimo nugara finalo prizininkai:

1.Jevgenijus Rylovas (ROC)1:53.27 min.
2.Ryanas Murphy (JAV)1:54.15 min.
3.Luke Greenbank (Didžioji Britanija)1:54.72 min.


J. Rylovas laimėjo ir 100 m plaukimo nugara rungtį, o R. Murphy liko trečias.

Po finalo amerietis sulaukė klausimo apie dopingą. „Turiu aibę minčių, daugelis jų man kelia nemalonius jausmus. Visus metus patiriu psichologinį išsekimą dalyvaudamas varžybose, kurios tikriausiai nėra švarios“, – iškart po finalo žurnalistų Mix zonoje kalbėjo Murphy.

Vėliau oficialioje spaudos konferencijoje jis rinkosi kiek švelnesnį toną teigdamas, jog apie dopingą kalbėjo neturėdamas omeny paskutinio finalo, o plačiąja prasme apie visą sporto šaką.

„Neketinu pareiškti kaltinimų. Sveikinu, Luke ir Jevgenijų, jie atliko didelį darbą, tai išties talentingi plaukikai. Bet aš tikrai tikiu, kad tai (dopingas) išlieka didele problema plaukime“, – kalbėjo R. Murphy.

J. Rylovas liko nustebęs dėl amerikiečio komentarų, o Rusijos žiniasklaidai teigė, jog palaiko švarų sportą.

„Nuolat atlieku dopingo testus. Nežinau, kaip reaguoti į tai. Manęs niekas prieš tai nebuvo apkaltinęs“, – kalbėjo Rylovas.

Bronzą 200 m plaukimo kompleksiniu būdu rungtyje laimėjęs šveicaras Jeremy Desplanchesas teigė nesijaudinantis dėl paskutinio finalo.

„Žinoma, yra keistų atvejų. Bet kai kas nors yra geresnis už tave, daug lengviau tiesiog pasakyti, jog jis vartoja dopingą. Bet kartais varžovai tiesiog yra geresni už tave“, – teigė šveicaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)