„Nieko neatsitiko. Prieš pat startą pasikeitė vėjas. Darant apšilimą galvojau, kad turiu visai neblogą taką, nes vėjas pūtė nuo mano tako į kitą pusę. Pagal tai turėjau vieną geriausių takų. Tačiau per pusę valandos vėjas pradėjo pūsti iš priešingos pusės, pradėjo mane supti ir negalėjau palaikyti tokio tempo – pradžioje atsilikau, o pasivyti varžovus buvo be šansų“, – kalbėjo M. Griškonis.

Ir tęsė: „Esu labai nepatenkintas, kad man nepavyko padaryti to, ką galėjau padaryti, nes neišėjo savęs realizuoti. Ne psichologiškai, galbūt labiau techniškai. Galbūt tos oro sąlygos man šiandien buvo labai nepalankios. Kita vertus, esu patenkintas, nes tai aukščiausia vieta vienvietėse olimpinėse žaidynėse, nes vienviečių klasėje patekti į finalą olimpinėse žaidynėse yra didelis darbas“.

Dabar sunku kažką galvoti, nes varžybos jau baigtos, o po kovos kumščiais niekas nemosikuoja. Ir džiaugiuosi, ir esu kažkiek savimi nusivylęs.
Mindaugas Griškonis

M. Griškonis dalyvauja jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse. 2008 metais Pekine ir 2012 metais Londone jis užėmė 8 vietą vienviečių varžybose, o 2016 metais Rio de Žaneire jis su Sauliumi Ritter vyrų porinėse dviviečių valčių klasėje iškovojo olimpinį sidabro medalį.

Vilnietis trumpai pasvarstė, kad gal ir galėjo atvykti į Tokiją irkluoti porinę dvivietę kartu su Sauliumi Ritteriu, su kuriuo Rio de Žaneire tapo olimpiniu vicečempionu, tačiau pripažino, kad treniruotėse jiems ne kaip sekėsi.

„Dabar sunku kažką galvoti, nes varžybos jau baigtos, o po kovos kumščiais niekas nemosikuoja. Ir džiaugiuosi, ir esu kažkiek savimi nusivylęs. Labai sunku kažką galvoti apie 2024 metų Paryžiaus olimpiadą, emocijos nenurimę, reikia traukti valtį, dopingo testą priduoti. Bijau kažką prognozuoti, nenoriu prisišnekėti“, – sakė jis.

Irkluotojas apgailestavo, kad negalėjo parodyti viso savo potencialo: „Visas varžybas ieškojau savęs. Nebuvo taip, kad atvykau garantuotas, iš vieno etapo pereidavau į kitą. Esu konservatyvus žmogus ir man labai sunku priprasti prie naujo inventoriaus – valtis visiškai nauja, neirkluota. Bandžiau reguliuoti ir vistiek neradau to, kaip irklavau savo seną valtį, kurią turėjau Lietuvoje. Negalėjome jos atsivežti, nes turėjome prieš 3 mėnesius pakrauti į konteinerius, tuomet su kitomis valtimis treniruotis Lietuvoje. Trūko niuansų ir šiandien yra viduje likusi nuoskauda. Ar kažkada vėl mėginsiu realizuoti save, nežinau. Kažko žadėti nenoriu, gyvenimas parodys“.

Aukso medalį iškovojo ir geriausią olimpinių žaidynių rezultatą pasiekė graikas Stefanos Ntouskosas (6:40,45). Nuo lyderio lietuvis atsiliko 17,15 sek. Sidabrą iškovojo norvegas Kjetilas Borchas (6:41,66), o bronzą – kroatas Damiras Martinas (6:42,58).

Galutinė finalo rikiuotė:

Stefanos NtouskosGraikija6:40,45
Kjetilas BorchasNorvegija6:41,66
Damiras MarttinasKroatija6:42,58
Sverri NielsenasDanija6:42,73
Aleksandras ViazovkinasROC6:49,09
Mindaugas GriškonisLietuva6:57,60


„Labai nustebino graikas. Jis buvo mano treniruočių partneris, kartu su juo daug treniravomės Graikijoje. Čia buvo jo oras, jo „arkliukas“, nustebino jis mane labai stipriai. Aišku, dar labiau nustebino vokietis Oliveris Zeidleris, kuris visą sezoną buvo lyderis, visa galva aukštesnis ir esant idealioms oro sąlygoms būtų nugalėjęs olimpinėse žaidynėse.

Visi tai žino. Jam prie dar stipresnio vėjo nepavyko patekti į finalą. Ne visuomet laimi stipriausi. Reikia ir sėkmės, ir oro – vienas irkluoja prieš vėją, kitas – pavėjui. Negalima lyginti. Gali būti tas pats pasiruošimas, technika, psichologinis pasirengimas, bet kiekvienas esame individualus, padaryti visiems vienodai yra labai sunku“, – kalbėjo M. Griškonis.

Jis prisipažino, kad būtent pusfinalis jam kainavo daug nervų: „Patirties per tuos metus susikaupė labai daug ir žinau, kaip save nuraminti prieš varžybas. Nors aišku, man daug nervų kainavo pusfinalis, labai nerimau, neslėpsiu. Atrodo, patirtis didelė, bet nervai išlenda“.

Prie spaudimo, anot jo, prisideda ir šimtai žmonių, kurie pradeda siųsti žinutes, kviesti „pavaryti“, „laimėti medalį“.

„Stengiuosi nebendrauti su niekuo, nekomentuoti ir žiniasklaidai, nes sunku man prieš varžybas pasakoti, žadėti. Stengiuosi užsidaryti, pabūti su savimi ir daryti, kaip visada. Norėčiau palinkėti visiems jauniesiems sportininkams, ypač tiems, kurie važiuoja į olimpines žaidynes ar pasaulio čempionatus – prieš varžybas nežadėkite, nekabinkite sau medalių patys. Jei aplinka kabina – draugai, žurnalistai, giminės ir dar jei patys kabinatės, tų medalių niekada nepamatysite. Savo svajones laikykite sau, o kai laimėsite, girkitės visam pasauliui“, – negailėjo patarimo M. Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)