Po šeštosios varžybų dienos į lyderės poziciją išsiveržė Kinijos sportininkai.

Kinus į pačią medalių lentelės viršūnę pakylėjo sėkmingas šalies atstovų pasirodymas moterų stalo teniso turnyre, kurio finale Chen Meng 4:2 (9:11; 11:6, 11:4; 5:11; 11:4; 11:9) įveikė savo tautietę Sun Yingshą. Taigi Kinijai, kuri šiuo metu yra sukaupusi 15 aukso, 7 sidabro ir 9 bronzos medalius, šioje disciplinoje atiteko tiek aukso, tiek sidabro apdovanojimai.

Į antrą vietą smuktelėjo šeimininkės Japonijos olimpiečiai (15 aukso, 4 sidabro, 6 bronzos medaliai), kuriems ant kulnų lipa JAV delegacija (14 aukso, 14 sidabro, 10 bronzos medalių).

Šiai brangų aukso medalį padovanojo moterų gimnastikos daugiakovės rungtyje triumfavusi 18-metė amerikietė Sunisa Lee, kuri pranoko brazilę Rebecą Andradę ir Rusijos olimpinio komiteto atletę Angeliną Melnikovą bei visas kitas finalininkes.

S. Lee pergalę stebėjo ir JAV gimnastikos superžvaigždė Simone Biles. Primename, kad keturis aukso medalius 2016-aisiais Rio de Žaneire laimėjusi S. Biles šią savaitė paaiškino, kad spaudimas pateisinti lūkesčius ir būtinybė saugoti psichinę sveikatą privertė priimti sprendimą pasitraukti iš komandinių varžybų Tokijuje. Prieš tai 24-erių metų amžiaus sportininkė pasitraukė ir iš individualių rungčių.

Nuo lyderių trijulės gerokai atsiliekančios Rusijos olimpinio komiteto (8 aukso, 11 sidabro, 9 bronzos medaliai) ir Australijos (8 aukso, 2 sidabro, 10 bronzos medalių) komandos tarpusavyje stumdosi dėl ketvirtos pozicijos.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso):

Tiesa, iš viso Tokijuje kol kas išdalintas dar tik trečdalis visų numatytų medalių komplektų – 112 iš 339.

Olimpinių žaidynių medalius Japonijos sostinėje jau yra iškovojusios 66 šalių, įskaitant ir nykštukinį San Mariną, rinktinės. Bent po vieną aukso medalį turi 39 valstybių delegacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)