C grupėje antrą kelialapį į ketvirtfinalį nugvelbė Ispanijos krepšininkai, kurie Saitamos arenoje 81:71 (20:25, 20:9, 21:19, 20:18) nugalėjo Argentinos krepšininkus.

Ispanijos ekipai tai buvo antra pergalė iš tiek pat galimų, argentiniečiams – antrasis pralaimėjimas.

2019-ųjų pasaulio čempionato finalo pakartojime Argentinos krepšininkai startavo sėkmingiau, tačiau Ricky Rubio individualiomis pastangomis tiesiog pastatė ispanus ant kojų ir antrajame kėlinyje padėjo perimti iniciatyvą.

Galutinai į savo rankas mačo vadžias Sergio Scariolo auklėtiniai perėmė ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai jų pranašumas išaugo iki dviženklio (35 min. – 72:56).

Netrukus penktąją pražangą gavo vienas iš pagrindinių Argentinos rinktinės žaidėjų Facundo Campazzo ir rungtynių baigtis buvo nulemta. Palikdamas aikštę Denverio „Nuggets“ gynėjas abiem rankomis susiplėšė savo marškinėlius.

R. Rubio nugalėtojams per 24 min. pelnė 26 taškus, pataikydamas 3 iš 7 dvitaškių, 5 iš 6 tritaškių ir 5 ių 7 baudų. Taip pat gynėjas pridėjo 5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

10 taškų pridėjo Sergio Llullas, po 9 – Victoras Claveras ir Pau Gasolis, po 8 – Willy Hernangomezas ir Rudy Fernandezas.

Marcas Gasolis per 20 min. pelnė 2 taškus ir prarado net 8 kamuolius. Iš viso Ispanija suklydo 20 kartų.

Argentinos rinktinei Nicolas Laprovittola surinko 27 taškus (5/9 trit.), tačiau suklydo 6 kartus. Luiso Scolos sąskaitoje – 13, F. Campazzo – 10 taškų. Argentina savo ruožtu suklydo net 24 kartus.

Primename, kad kitose anksčiau vykusiose rungtynėse Slovėnijos (2/0) rinktinė 116:81 sutriuškino autsaiderę Japoniją (0/2) ir taip pat užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Į ketvirtfinalį pateks po dvi 1-2 vietas grupėse užėmusios rinktinės ir dvi geriausios trečias vietas užėmusios ekipos.

Paskutiniame C grupės ture sekmadienį Ispanija žais su Slovėnija, o Argentina – su Japonija. Būtent po šių rungtynių ir paaiškės visos į ketvirtfinalį patekusios komandos ir atkrintamųjų varžybų poros.

Šeštadienį A grupėje žais Prancūzija (2/0) – Iranas (0/2), JAV (1/1) – Čekija (1/1). B grupėje susitiks Australija (2/0) – Vokietija (1/1), Italija (1/1) – Nigerija (0/2).

Dabartines turnyro lenteles galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)