Latvijos ekipa, kurią sudaro Agnis Čavaras (196 cm), Edgaras Krūminis (195 cm), Karlis Lasmanis (200 cm) ir Nauris Miezis (190 cm), trečiadienį trijulių krepšinio vyrų turnyro finale 21:18 pranoko Rusijos olimpinio komiteto krepšininkus. Pergalę lėmusį dvitaškį pataikęs K. Lasmanis iš viso finale surinko 10 taškų, 7 pelnė N. Miezis, po 2 – dėl traumos susitikimo nebaigęs E. Krūminis ir A. Čavaras.

Link podiumo latviai nužingsniavo grupės varžybose užėmę trečiąją vietą (4 pergalės/3 pralaimėjimai), ketvirtfinalyje 21:18 įveikę Japonijos, o pusfinalyje 21:8 – Belgijos krepšininkus.

„Šią pergalę nusikalėme labai sunkiu darbu. Mes link to ėjome ilgus penkerius metus. Tai ne tik mūsų, tai visos Latvijos auksas, nes tame kelyje į viršūnę mes nebuvome vieniši, visą laiką jautėme šalies paramą ir žmonių tikėjimą. Būtent tai padėjo mums atlaikyti sunkiausius išbandymus, nepalūžti ir eiti tik į priekį. Nuoširdžiai visiems dėkojame. Esame maža šalis, todėl dideles pergales galime pasiekti tik būdami vieningi. Ir dėl to šių medalių skonis yra toks ypatingas!“, – po finalo kalbėjo N. Miezis.

Latvijos Švietimo ir mokslo ministerija informavo, kad Latvijos krepšininkai už aukso medalius sulauks ne padėkos. Pagal Latvijos įstatymus krepšininkams turėtų atitekti po 106 716 eurų, o komandos aptarnaujantis personalas pasidalins dar apie 213 432 eurų.

Pažymėtina, kad olimpinėje atrankoje būtent Latvijos krepšininkai iš kovos eliminavo Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinę. Įdomu, kad po finalo latviai nepamiršo lietuvių ir perdavė jiems linkėjimus.

Į tai sureagavo ir Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinių treneris Dainius Novickas, kuriam ir buvo skirti linkėjimai. „Galima sakyti, kad mes kartu augom, vieni su kitais žaidėm, vieni iš kitų mokėmės, kartu važinėjom po turnyrus, kartais net miegodavom mašinose. Viskas prasidėjo dar prieš kokius 10 metų turnyruose Rusijoje, kai tik pradėjo sklisti gandai apie 3x3 krepšinio tapimą olimpine sporto šaka. Jie – mūsų brangūs draugai, labai už juos džiaugiamės“, – teigė D. Novickas.

Latvių krepšininkų medalis – pirmasis kaimyninės šalies delegacijai Tokijuje. O olimpinį auksą Latvija paskutinį kartą buvo iškovojusi dar 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)