Latvijos krepšininkai olimpinį auksą savo šaliai dovanojo po įspūdingos kovos finale 21:18 pranokusi Rusijos olimpinio komiteto krepšininkus. Mūsų kaimynams tai ne tik pirmas olimipinis medalis Tokijuju, bet apskritai pirmas olimpinis auksas nuo 2012 m. Londono olimpinių žaidynių.


Du medalius – aukso ir bronzos – savo kraityje jau turi ir Estijos delegacija, abu apdovanojimus iškovojo fechtuotojos. Tuo metu Lietuvos komandos aukščiausias pasiekimas – ketvirtoji irkluotojų Donatos Karalienės ir Mildos Valčiukaitės užimta vieta.

Trečiadienį iš viso buvo išdalinti 23 olimpinių medalių komplektai. Be Latvijos, pirmą aukso medalį žaidynėse iškovojo ir Fidžis, o tiksliau – šios šalies regbininkai, finalinėse regbis-7 varžybų 27:12 įveikę Naujosios Zelandijos rinktinę.


Pirmaisiais aukso medaliais taip pat džiaugėsi Rumunija ir Sakartvelas. Olimpinėmis čempionėmis moterų porinės dvivietės varžybose tapo rumunės Simona Radis ir Ancuta Bodnar, o Sakartvelo komandai auksą pelnė dziudo imtynininkas Lasha Bekauri, laimėjęs svorio kategorijoje iki 90 kg.


Olimpiniais aukso medaliais trečiadienį pasipuošė ir Pietų Korėjos, D. Britanijos, Slovėnijos, Vokietijos, Vengrijos ir Prancūzijos sportininkai. Po du aukso medalius laimėjo Olandija ir JAV, po tris – Australijos, Japonijos ir Kinijos sportininkai.

Nepaisant neprasto auksinio derliaus, po penkių dienų 6 olimpinius aukso medalius turinti Australija bendroje įskaitoje yra tik penkta, o atkakliausia kova dėl pirmos vietos bendroje medalininkų įskaitoje vyksta tarp Japonijos ir Kinijos.

Vienu metu Kinija buvo išsiveržusi į priekį, bet olimpinių žaidynių čempionus į viršūnę sugrąžino gimnastas Daiki Hashimoto, laimėjęs vyrų gimnastikos daugiakovės varžybas. Po penkių dienų Japonijos komandos sąskaitoje yra 13 aukso medalių, Kinija turi 12, o JAV – 11 auksinių apdovanojimų.

Tiesa, pagal bendrą medalių kiekį japonai yra tik ketvirti. Olimpiados šeimininkai iš viso pelnė 22 įvairių spalvų olimpinius medalius. Šioje įskaitoje pirma jau 31 medalį laimėjusi JAV komanda, antra – Kinija (27 medaliai), trečia – Rusijos olimpinio komiteto komanda (23 medaliai).

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso)
Iš viso medalius jau yra iškovojusios 62 šalių rinktinės. Bent po vieną aukso medalį turi 35 šalių delegacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)