Latvijos ekipa, kurią sudaro Agnis Čavaras (196 cm), Edgaras Krūminis (195 cm), Karlis Lasmanis (200 cm) ir Nauris Miezis (190 cm), finale pranoko Rusijos olimpinio komiteto krepšininkus – 21:18.

Pergalingą tritaškį latviams pataikė J. Lasmanis.

Rungtynių metu netrūko intrigos, rusai ilgą laiką pirmavo, tačiau jų aukštaūgiui Ilja Karpenkovui mačo įkarštyje plyšo bato padas, o latvių veteranas J. Krūminis patyrė čiurnos traumą.

Rusas grįžo į aikštę, o latviai paskutines minutes žaidė be J. Krūminio, tačiau galų gale įrodė savo pranašumą.

Įdomu, kad grupės varžybose latviai rusams buvo nusileidę 15:19.

Link podiumo latviai nužingsniavo grupės varžybose užėmę trečiąją vietą (4 pergalės/3 pralaimėjimai), ketvirtfinalyje 21:18 įveikę Japonijos, o pusfinalyje 21:8 – Belgijos krepšininkus.

Rusijos olimpinio komiteto komanda, kurią sudaro I. Karpenkovas (204 сm), Kirilas Pisklovas (192 cm), Stanislavas Šarovas (191 cm) ir Aleksandras Zujevas (193 cm), grupės varžybose finišavo penkta (3/4), ketvirtfinalyje 21:19 nugalėjo Nyderlandus, o pusfinalyje sensacingai pranoko varžybų favoritus serbus – 21:10.

Serbams atiteko bronzos medaliai. Jie kovoje dėl trečios vietos belgams nepaliko jokių vilčių – 21:10.

Moterų trijulių krepšinio turnyrą laimėjo JAV rinktinė, finale 18:15 palaužusi Rusijos komiteto ekipą.
Bronzos medalis gana netikėtai atiteko Kinijos krepšininkėms, kurios kovoje dėl trečios vietos 16:14 pranoko prancūzes.

Latvių krepšininkų medalis – pirmasis kaimyninės šalies delegacijai Tokijuje.

Pažymėtina, kad Lietuvos komanda olimpinėje atrankoje nusileido būtent čempionais Japonijoje tapusiems latviams.

Paskutinis auksas – dar 2012-aisiais

Apskritai iki šios krepšininkų pergalės paskutinį sykį Latvijos sportininkai olimpinį aukso medalį buvo iškovoję 2012-ųjų Londono žaidynėse. Tuomet aukščiausios prabos medaliu pasipuošė BMX dviračių meistras Maris Štrombergas. 2016-aisiais Rio de Žaneire Latvijos delegacija liko be medalių.

Iki pastarojo trijulių pasiekimo, iš viso Latvija vasaros olimpinėse žaidynėse buvo iškovojusi 3 aukso, 11 sidabro ir 5 bronzos medalius.

Auksą 2008-aisiais Pekine taip pat iškovojo jau minėtasis M. Štrombergas, o 2000-aisiais Sidnėjuje aukščiausios prabos medalį laimėjo gimnastas Igoris Vichrovas.

Tokijo olimpinėse žaidynėse Latvijos delegaciją sudaro 33 sportininkai.

Du medalius – aukso ir bronzos – savo kraityje jau turi ir Estijos delegacija, abu apdovanojimus iškovojo fechtuotojos. Estai į žaidynes išsiuntė taip pat 33 atletus.

Lietuvos delegacijoje, kurią sudaro 41 sportininkas, kol kas fiksuotas aukščiausias pasiekimas – ketvirtoji irkluotojų Donatos Karalienės ir Mildos Valčiukaitės užimta vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)